PUBLICITAT

0,08 euros més de taxes per cada paquet de tabac

  • La modificació de la llei suposarà uns ingressos de 10 milions per l'Estat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un establiment en el que es ven tabac. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va presentar ahir al Consell General el projecte de llei de modificació de les taxes del tabac, que preveu un augment de vuit cèntims i mig d'euro per paquet i que suposarà uns deu milions d'euros d'ingressos. Segons explica el Govern en un comunicat, els diferencials de preus amb Espanya de les principals marques de tabac ros se situarien entre 1,26 i 1,51 euros.

El projecte estableix que l'increment de taxes se situï al voltant del 10% i afecti les cigarretes de tabac ros i negre, la picadura i el tabac ros destinat a la fabricació. En aquest sentit, des de l'Executiu destaquen que no s'ha considerat oportú estendre l'augment als cigars i el tabac negre destinat a la fabricació, atenent a l'estancament d'aquest sector del mercat.

El projecte de llei també homogeneïtza el tipus de tributació del tabac de picadura. Els impostos s'apliquen en funció del valor de la importació. Amb l'objectiu de gravar-lo sobre la mateixa base que el tabac que s'importa per fabricar cigarretes, tributarà, si s'aprova el projecte de llei, en funció del pes.

El Govern va sol·licitar a la Sindicatura l'aplicació del tràmit d'extrema urgència i necessitat, amb l'objectiu de reduir al màxim els terminis d'aprovació. La sessió de Consell General per debatre el projecte de llei tindrà lloc dimarts.

Val a dir que des del Partit Socialdemòcrata van criticar, dijous, que el Govern havia estat «reactiu», dons la modificació respon a les pressions exercides pel Govern d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT