PUBLICITAT

Villacampa tampoc no assoleix millor marca personal a Hèlsinki

  • Es tanca la participació andorrana als Campionats d'Europa d'atletisme a l'aire lliure
EL PERIÒDIC
HÈLSINKI

Periodic
Villacampa, a l'esquerra, i Sirvent, a la dreta, durant el Campionat d'Andorra d'aquesta temporada. Foto: ÀLEX LARA

Els Campionats d'Europa d'atletisme en pista coberta que se celebren a Hèlsinki han arribat al final per a la representació andorrana, que hi era amb quatre atletes. Ahir, Sònia Villacampa va disputar la sèrie de 200 metres llisos en què va marcar un temps de 27,90s que no la va permetre superar la seva millor marca personal, cosa que tampoc no van poder assolir els seus companys en les altres especialitats en què hi van participar.

Sònia Villacampa va tenir ahir la seva cursa als 200 metres, on competia en la cinquena sèrie. Finalment va ser última amb un crono de 27,90s, que encara que l'organització va catalogar de millor marca personal, segons el tècnic de la Federació Andorrana desplaçat amb l'expedició, Abraham Férriz, no ho és, ja que l'actual rècord personal de l'atleta és 27,40s. En la seva sèrie, la millor va ser la britànica Abi Oyepitan amb un crono de 23,05s, mentre que Eleni Artymata, de Xipre, va assolir la segona posició amb 23,35s, sent tercera Ivet Lalova (Bulgària) amb 23,58s. L'andorrana va ser sisena, i última de totes les sèries.

BALANÇ REPARTIT / Abraham Férriz va comentar ahir, just abans d'agafar l'avió de tornada que havia de portar l'expedició a Barcelona –Llovera i Sirvent disputen avui a Lloret de Mar el Català juvenil i diumenge el Míting d'Andorra–, que el balanç estava repartit: «Aquests Campionats d'Europa ens han deixat clar que els dos més grans estan bé, i que les joves han agafat bona experiència però encara queda molt per fer».

Les marques obtingudes pels atletes andorrans a Hèlsinki han estat discretes. Qui més a prop ha estat del seu rècord personal és Mikel De Sa. El velocista, que disputava la prova dels 100 metres, va marcar un temps d'11,26s, quedant-se a només sis centèsimes de la seva millor marca (11,20s). Pel que fa a Cristina Llovera, segons Férriz «encara s'ha de polir la tènica», i potser això i els nervis d'una cita tan important com aquests Europeus la van deixar amb un 13,01s que no s'acosta als seus 12,73s en els 100 metres. En llargada, Cristina Sirvent tampoc no va tenir el dia, amb un nul inicial i errades tècniques en els dos següents, per fer 4,43m lluny dels 5,20m que té com a MMP. Amb Villacampa ahir fent 27,90s en el 200, es tancava la cita continental per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT