PUBLICITAT

La Salle vol ser més oberta

  • Porta un model universitari no presencial a Internet, a més d'apostar per noves tecnologies i finances
  • Les matrícules comencen ara per les titulacions pròpies i aviat pels estudis oficials, amb un objectiu de 6.000 alumnes
LUIS GARRIDO
LA MASSANA

Periodic
Un moment de la visita de portes obertes a La Salle Open University, ahir. Foto: TONY LARA

Amb puntualitat i respectant les dates, laSalle va estrenar oficialment la seva universitat al país. Un nou centre que incorpora una novetat en la seva xarxa col·laborativa de 73 universitats per tot el món. És una universitat oberta, totalment online i centrada en la direcció empresarial i les noves tecnologies. Una nova fórmula d'estudis al Principat que també és un repte per la institució docent.

Des de ja es pot visitar el seu centre situat a la Massana. I també ja han començat les matriculacions per els seus títols propis. Les titulacions oficials encara necessiten del vistiplau del Govern, però s'estima que el proper setembre ja puguin començar les classes. Si tot va bé, es podrà estudiar MBA, un màster en e-Business i un altre de recerca són les titulacions oficials. A més dels postgraus en Direcció Financera, Operacions i Posicionament en Internet.

L'objectiu és arribar als 6.000 alumnes. No durant el primer any, sinó el tercer, ja que tal i com va dir el gerent i promotor del centre, Ramon Ollé, tota universitat requereix de temps per adaptar-se al seu entorn i al seu recorregut.

Més que un centre obert / Des de la direcció general de La Salle es va voler remarcar el concepte d'obert més enllà del fet que els estudis es facin online. Amb aquesta nova universitat volen crear un nou model educatiu, orientat als nous temps i totalment centrat en Internet. Però, i sempre tenint en compte que es tracta d'un centre d'estudis privat, van dir que serà obert per tothom. I per totes les butxaques.

Tampoc van esquivar la funció que adopten en moltes ocasions les universitats privades. «Donem especial atenció a les persones amb dificultats d'accés», va explicar el doctor del centre Lluís Vicent. Tal i com ell va explicar, n'hi han molts estudiants que no poden accedir als estudis superiors que hi desitgen perquè «els hi falta una nota, un títol» o altres complicacions. És on aquest punt on es focalitza gran part dels possibles estudiants de La Salle Open University.

A més, el preu. Si bé no es van voler donar xifres del que podria arribar a costar l'accés per estudiar al centre, Vicent va afirmar que seria accessible i que existeix l'interès en donar la possibilitat d'estudiar a tots els que vulguin. Resulta més efectiu al tractar-se de programacions a Internet, sense unes aules i un professor que estigui fent classes tots els dies.

Acabar amb l'avorriment / Una de les apostes de la Open University serà l'aportació del professor Roger Schank, d'origen estadounidenc i que ha cursat a algunes de les millors universitats d'aquell país. S'encarregarà de la titulació de MBA i ahir va donar diferents opinions trencadores amb la forma en com es veuen les universitats.

Schank va dir que s'ha d'acabar amb el model de les universitats interessades amb omplir les aules per guanyar més diners en matrícules. Segons ell, la formació online és molt més eficient, ja que no s'avorreixen els estudiants i poden llegir els continguts com millor convinguin. «Omplir aules fa que els alumnes s'avorreixin; amb l'ensenyança online es pot aprendre com feien els filòsofs, un mètode que no era possible abans, però ara sí, gràcies a la tecnologia», va explicar el professor expert en finances.

Si bé La Salle a Andorra és principalment a través de la xarxa, els seus alumnes també podran participar en algunes de les sessions presencials que es facin a altres centres de la institució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT