PUBLICITAT

Passejos aeris a Naturlàndia amb l'Airtrekk

  • Una dotzena d'operaris treballen en el muntatge de l'atracció, que es preveu inaugura el proper dimecres 18 de juliol
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'Airtrekk agafa forma al camp base de Naturlàndia, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

Els treballs d'instal·lació de la nova atracció de Naturlàndia ja han començat. Aquest giny es troba al camp base, en una de les antigues parcel·les del camp de tir. Es tracta de l'Airtrekk, una estructura de 13,5 metres d'alçada, 25 metres de llargada i 17 d'amplada, formada per diferents circuits de cordes i tirolines, distribuïdes en 10 torres i tres nivells d'alçada. El muntatge s'allargarà deu dies, i està previst que la inauguració oficial es faci el proper 18 de juliol. Des de Naturlàndia van destacar que es tracta de l'atracció de les seves característiques més gran i alta d'Europa.

L'Airtrekk és, doncs, un circuit d'aventura en alçada, pensat per un públic familiar, i sense límit d'edat, però sí un mínim d'alçada d'1,20 metres, que permet «caminar per l'aire». Té capacitat per a 200 persones l'hora, i consta de 54 elements en tres nivells de dificultat. Els usuaris, després de rebre informació sobre les normes d'utilització, s'han de posar un arnès que s'incorpora a un carril que segueix tot el circuit. L'Airtrekk també compta amb diferents plataformes que permeten descansar i contemplar el paisatge, i a la vegada ajuden a gestionar possibles cues.

L'estructura s'adapta a l'entorn del camp base ja que tot i que és d'acer galvanitzat, està pintada a mà per imitar l'aspecte de la fusta. Igualment, les cordes són cables d'acer folrats per donar aspecte natural. Els responsables de Naturlàndia confien que l'Airtrekk contribueixi a dinamitzar el camp base, on fins ara l'atracció estrella és el Tobotronc, i van voler destacar que és l'atracció d'aquestes característiques més gran i més alta d'Europa, mentre que als Estats Units n'hi ha al voltant de 600 unitats.

L'atracció ha estat dissenyada i construïda als Estats Units, tot i que la seva compra s'ha fet a través del seu distribuïdor europeu situat a Alemanya. El 12 de juny va ser embarcada en contenidors i va arribar el dia 20 al port de València des d'on ha estat transportada per carretera a Andorra. Una dotzena d'operaris, entre els tècnics procedents d'Alemanya, de l'ecoparc i del Comú de Sant Julià de Lòria, treballaran durant deu dies per completar el muntatge, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT