PUBLICITAT

Martínez: «L'Ultra Trail és una caixa de ressonància magnífica»

  • Les inscripcions es tanquen en 1.617 corredors dels quals 107 no són d'Andorra, Espanya o França
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, Naudi, Budzaku, Ferré i Martínez, ahir en la presentació oficial de l'Ultra Trail Vallnord a la seu d'Andorra Turisme. Foto: SERVEI DE PREMSA ANDORRA TURISME

Cims Màgics va realitzar ahir la presentació oficial de l'Ultra Trail Vallnord 2012, ja amb tots els números tancats. Les inscripcions finalment s'han tancat en 1.617 corredors perquè tot i que el passat divendres expirava el termini amb 1.524 en els darrers dies s'han acceptat algunes demandes que estaven enlaire. Tot, o gairebé tot, és positiu en el quart any de vida que té aquesta gran cita de curses de muntanya.

Començant per Andorra, hi hauran 133 participants més que al 2011, el que suposa un increment de prop d'un 30%; d'Espanya n'hi hauran 637, és a dir, un 10% més que l'any passat (579); de França 452 o un 33% més (340) i destaca sobretot el número de corredors que no són ni del Principat ni dels països veïns. En total n'hi hauran 107, per 44 al 2011. Ni més ni menys que un 250% més, amb nacionalitats que criden l'atenció com Madagascar, Mayotte, Congo, Guaiana Frances, Illa de Reunión o Nova Caledònia fins a sumar un total de 19 països de tots els continents del món.

És per això que Gerard Martínez, la coànima màter de l'organització juntament amb Valérie Lafleur, va assegurar en la roda de premsa: «És una edició marcada pel creixement del número de participants. És increïble la repercussió que té l'Ultra Trail a internet. Aquesta prova és una caixa de ressonància magnífica per al país. Esperem que ens visitin unes 20.000 persones», va avançar.

Andorra Turisme, que és un dels patrocinadors principals, va reforçar les paraules de Martínez mitjançant el gerent de l'entitat, Betim Budzaku: «És un esdeveniment excel·lent que ajuda a potenciar l'arribada de gent al país i que s'adapta perfectament a la nostra filosofia. Es tracta d'un excel·lent producte turístic». Raül Ferré, cònsol menor de la Massana i portaveu de tots els Comuns, que també s'han implicat amb l'Ultra Trail, no només va aplaudir la tasca que està fent Cims Màgics any rere any sinó que va garantir el seu futur a curt termini: «En representació de tots [referint-se a les corporacions locals] ens comprometem a ajudar fins el 2015. És un espectacle i volem conservar-lo». També Consol Naudi es va desfer en elogis cap a la prova; la cònsol menor d'Ordino, que és una fervent i activa amant de la natura i de l'esport de muntanya, va exposar: «Qualsevol dia de l'any veus a la gent per tot arreu a la muntanya, fent el reconeixement dels trams de la carrera i entrenant. Ordino ha tingut sort de veure néixer i créixer l'Ultra Trail i és, sens dubte, la gran festa de la muntanya».

Segons Martínez, l'ajut privat ha baixat en un 8%. La crisi afecta, evidentment, però de moment no és res preocupant. Però hi ha una dada, si més no, estranya. L'únic punt negre és la implicació de les botigues d'esports del país. : «Només una ens ha donat suport», va dir. És Roc Vertical de Canillo, a banda d'Altitud Sports, que fa una petita col·laboració. «No ho entenem perquè pensem que hem creat un mercat. Això s'ha de dir també».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT