PUBLICITAT

La reunió per acostar posicions serveix per allunyar-les encara més

  • Martí reitera que serà una «decisió tècnica, no política», i Ferrer presentarà recurs dilluns
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí saluda Minguillón i Ferrer moments abans d'iniciar la reunió, ahir. Foto: ANA / M.C.

El cap de Govern, Toni Martí, i els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, van trobar-se ahir per primera vegada des que va esclatar tota la polèmica per l'heliport al Roc del Patapou. La reunió va ser a demanda dels polítics de la capital, amb la intenció d'acostar posicions, però vistes les impressions de les dues parts un cop acabada la cita, les postures es troben ara mateix encara més allunyades que abans de començar. «Hi ha una gran contraposició i divergència d'opinions», va reconèixer Ferrer.

La cònsol va ser la primera en parlar, per informar que no s'havia arribat a cap acostament i que tiraven endavant el recurs de reposició, en què apel·laran a la competència comunal i a la inseguretat, i on demanaran que se suspenguin les obres mentre no hi hagi pronunciament.

Sembla que aquesta darrera demanda no preocupa al Govern. Martí va assegurar que esperaria al que digués el Batlle i que el més important és, a partir d'ara, «demostrar a la ciutadania que el Patapou és un bon lloc». El cap de Govern no es va allunyar del discurs del ministre Alcobé fet 24 hores abans. Martí va reiterar que no se sobrevolarà zona urbana, que és «zona de risc, i no d'alt risc», que no hi haurà impacte acústic ique és la millor ubicació de totes les proposades. Així ho avalen els informes dels tècnics del Govern, els quals són 100% fiables segons Martí, i que seran els que valdran per a la decisió final d'executar el projecte. Per tot, el líder va manifestar que la decisió final serà «tècnica, en cap cas política».

«criteris economicistes» / Però totes aquestes justificacions no convencen a la corporació, que afirma que el Govern està seguint «criteris economicistes» per decidir ubicar l'heliport al Patapou, motivats perquè «a un particular li va bé» aquesta opció. A més, lamenten que el Govern no escolti les seves alternatives d'heliport ni tingui en compte uns informes del Comú «que qüestionen seriosament la seguretat de la zona».

De fet, durant la reunió, el Comú va proposar nomenar conjuntament uns experts de l'OACI perquè valorin les altres opcions, però «el Govern considera que només cal valorar l'opció del Roc del Patapou», va lamentar Ferrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT