PUBLICITAT

Mandicó confia que l'ampliació de l'escola comenci l'any que ve

  • Els nens i nenes de la parròquia reiteren al cònsol major que necessiten un nou centre
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els infants al Consell que ahir els van dedicar els cònsols de Canillo, Josep Mandicó i David Palmitjavila. Foto: MARTA TORT / ANA

Un dels temes que van tractar ahir els nens i nenes de Canillo en el Consell d'Infants celebrat al Comú de la parròquia va ser la necessitat de disposar d'una nova escola. Els infants van reiterar la demanda, i el cònsol major, Josep Mandicó, va informar-los que en principi tot sembla indicar que s'optarà per ampliar el centre actual i que les obres començaran a principis del 2013. Mandicó va argumentar que després de fer una recerca de terrenys i diversos treballs, en principi, «l'opció més probable és l'ampliació de l'escola actual, utilitzant terrenys comunals ja cedits al Govern i també d'algun privat, per a la qual cosa la decisió no estarà tancada fins la setmana que ve». I va afegir que el Comú espera les respostes de dos propietaris de la zona per «acabar-ho de lligar».

Mandicó va valorar positivament l'opció per la que en principi s'optarà, perquè «l'important és que d'una vegada per totes es puguin ajuntar tots els alumnes en un sol lloc». A més, va assegurar als infants que les obres començaran a principis del 2013, «tant si es fan a un lloc com a un altre». I va afegir que es tractarà «d'una infraestructura suficientment gran per estar tranquils per a uns quants anys» i que s'enllestirà en un parell d'anys. A més d'aquesta demanda, els infants van formular altres propostes com ara mesures que els facilitin anar a l'escola. En aquest sentit, Mandicó va destacar que els nens i nenes «són conscients de la situació i fan propostes molt coherents i fàcils d'assolir». Els infant també van demanar millores al parc infantil, a les parades d'autobús, i al camí escolar. En aquest punt, el cònsol menor, David Palmitjavila, va aprofitar per explicar els canvis que s'han fet en el camí per millorar-ne la seguretat, i va anunciar que faran més accions relacionades amb els aparcaments per facilitar que els pares descarreguin i recullin els fills.

En quant a les demandes de millora de les parades d'autobús, Palmitjavila va explicar que en el marc de la reunió de cònsols s'està fent un diagnòstic de la situació del transport públic al país, tenint en compte que l'any vinent s'ha de renovar l'autorització administrativa de les companyies de transport, i amb l'objectiu d'optimitzar recursos i fer el servei més eficient i eficaç. En el cas de Canillo, Palmitjavila desitja acabar amb el greuge comparatiu que existeix amb les altres parròquies, tant a nivell de freqüències com de preu i facilitats d'accés.

D'altra banda, els alumnes també van proposar un intercanvi cultural amb Zhangjiajie, poble de la Xina agermanat amb Canillo, que consistiria en intercanviar diferents produccions artístiques amb alumnes d'aquesta població. Mandicó va aprofitar per anunciar que, precisament, a principis de juliol, hi ha prevista una reunió amb els representants de Zhangjiajie per tal de «saber on estem en relació amb l'agermanament, què continuem fent i xifrar què ens costa tot això».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT