PUBLICITAT

La Federació de Rugbi ja és olímpica

  • El COA la va acceptar el 21 de juny passat en l'Assemblea ordinària
  • Aquest esport entrarà en la modalitat de set a Río de Janeiro 2016
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va realitzar una demanda oficial al COA sol.licitant el canvi d'estatus d'entitat no olímpica a olímpica i l'entitat que presideix Jaume Martí va donar llum verda a aquesta petició el 21 de juny passat en una Assemblea General ordinària. Aquesta demanda és conseqüència de que el COI declarés a final de l'any passat la incorporació del rugbi a set --a més del golf-- dins del programa dels Jocs Olímpics d'estiu Río de Janeiro 2016 i per part del COA aquesta possibilitat s'ha vist amb bons ulls per tal de créixer la família olímpica en els pròxims anys.

COMBINATS MASCULÍ I FEMENÍ
Queden encara sis anys perquè la FAR dissenyi un projecte de cara a la gran cita olímpica del Brasil, però la idea inicial és la de disputar les classificatòries amb els combinats masculí i també el femení. La inclusió del rugbi en el programa olímpic del 2016 donarà una embranzida a la modalitat de set en la qual Andor- ra va deixar de tenir selecció després d'acabar com la dotzena millor selecció d'Europa al 2007 però que ara, amb la nova junta directiva encapçalada per l'exjugador Xavier Vilasetrú, ha tornat a fer-se aquesta i la de la femenina.

Arran de la decisió de fer olímpic el rugbi-7, la FAR està treballant en contacte amb altres federacions poder incloure'l als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg el 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT