PUBLICITAT

Quinze anys de presó per l'home que violava una menor amb retard mental

  • La defensa de la jove celebra la sentència per un processat que la va forçar 2 o 3 cops setmanals durant 3 anys
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

Finalment, el Tribunal de Corts ha estimat la petició de pena més elevada, procedent de la defensa de la jove. I és que ahir va sentenciar 15 anys de presó ferms per l'home acusat de violar una menor amb un retard mental lleu, durant vora tres anys. És exactament aquest nombre d'anys de presó els que demanava el lletrat, mentre que la fiscalia n'havia demanat 11. A més d'haver de complir aquests 15 anys de pena, haurà d'indemnitzar a la jove amb 30.000 euros i a la seva mare amb 6.000. Finalment, un cop surti de la presó serà expulsat definitivament del Principat.

L'elevada pena ferma que el tribunal ha imposat a l'home de 57 anys deixa clar que el Tribunal el considera culpable de prop de 500 violacions, entre dues i tres per setmana, a aquesta jove que en el moment d'iniciar-se els fets tenia 16 anys. Segons va narrar la pròpia jove el dia de la vista celebrada el mes de maig, van iniciar fa quatre anys una amistat ja que la noia passava moltes hores sola quan sortia de l'escola. La seva mare feia el torn de tarda a un centre comercial de Sant Julià, i precisament era en aquesta instal·lació on també treballava l'autor dels fets.

La relació entre autor i menor es va anar fent intensa i així ho va corroborar la Policia, que en un any va comptabilitzar més de 200 trucades fetes al mòbil, realitzades diferents hores del dia i algunes de fins a 120 minuts de durada.

Va ser a posteriori quan la mare va assabentar-se d'aquesta relació tant estreta, i a partir d'aquí es va destapar tot el cas. Als missatges que s'enviaven quedava clar que tenien encontres de manera assídua.

Declaració «clara» i «constant» / La mare va portar la filla al seu psiquiatre, i va ser aquí on la jove va explicar els fets. La seva declaració sempre ha estat la mateixa, des del primer dia que ho va explicar fins el dia de la vista. Una versió «clara» i «constant», segons el Ministeri Fiscal, i que ha estat un argument de pes per considerar culpable un home que sempre va negar els fets.

Segons la versió de la menor, l'home la recollia a la sortida de l'escola o a casa amb la seva furgoneta. D'altres vegades venia amb la furgoneta de la feina. Se l'enduia a una zona muntanyosa i allunyada, com la Comella, Fontaneda o Bixissarri, tapava amb unes tovalloles els vidres del vehicle i en un matalàs mantenien relacions no consentides per la menor. Relacions vaginals, anals i també fel·lacions, generalment amb preservatiu, va explicar la noia. Aquesta també va explicar que l'home li donava cops al cul si no es portava bé, i li tapava la boca perquè no cridés.

La jove té ara 19 anys, però una personalitat de 15, segons va testimoniar el seu psiquiatre el dia de la vista. Aquesta innocència era el que feia que no entengués ben bé el que estaven fent amb ella ni que es tractava d'un delicte.

Els pèrits dicten que hi ha violació / A més de la declaració de la jove, els altres elements que han fet decantar al Tribunal cap a la plena autoria dels fets han estat les proves dels pèrits psiquiatres, que van assegurar que la nena havia patit agressions sexuals vist els trastorns desenvolupats amb posterioritat als fets –va patir episodis d'autoagressió, tenia pudor d'ella mateixa, se sentia bruta, estava trista i es mostrava violenta amb la seva mare. A més, es van trobar restes biològiques de la menor al matalàs en qüestió, que podrien respondre a pell, suor o flux vaginal. L'home i el seu lletrat van exposar al respecte que no s'havien trobat restes de semen de l'home en aquest matalàs.

La defensa de la jove va celebrar ahir la sentència ja que s'han complert les seves demandes de pena, a excepció de la indemnització, lleugerament més baixa finalment, tot i que és conscient que costarà cobrar res de l'home. La defensa de l'acusat, per la seva part, va anunciar que recorrerà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT