PUBLICITAT

Escoda deixa de presidir els Verds perquè «cal un canvi de lideratge»

  • Assegura que està «cansada» però que segueix creient en el projecte del partit
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Escoda, en una entrevista concedida a EL PERIÒDIC. Foto: TONY LARA

Antònia Escoda ha presentat la seva dimissió com a presidenta dels Verds d'Andorra, perquè considera que és moment de renovar el partit i «canviar el lideratge». Escoda va reconèixer que se sent cansada després de tres anys liderant la facció, però que hi seguirà afiliada i mantindrà moltes de les tasques que feia fins ara, com és la de relació amb les formacions ecosocialistes europees.

La fins ara presidenta va exposar que el partit ha emprès un nou rumb des de les passades eleccions comunals, ja que per primera vegada van aconseguir representativitat política, amb una consellera –Jael Pozo– a la Massana. El projecte «s'ha d'encarar de manera diferent», i considera que ella no és la que la d'encapçalar, va manifestar. La relació amb tots els companys del partit és bona, va assegurar.

Segons va puntualitzar Escoda, «hem estat molts anys un partit sense ningú a les institucions, sense responsabilitats, i això ens permetia dir o fer les coses d'una manera, i ara hem aconseguit tenir representació però això significa un canvi en la manera de fer les coses i un canvi en la gent que ho ha de tirar endavant».

Amb tot, però, Escoda va reconèixer que els motius també són personals, ja que se sent cansada. Això sí, va assegurar que seguirà defensant el projecte dels Verds, perquè «hi crec», perquè «s'està demostrant que la societat va cap aquí» i perquè «és l'únic partit que em representa». Escoda va afegir que la batalla feta fins ara «és la bona». Com a exemple, va posar la recent enquesta d'opinió política publicada pel CRES, en què la majoria de la ciutadania demana que els residents puguin votar a les comunals, una de les demandes llargament exigides pel partit.

Escoda segueix creient en el projecte, i per tant seguirà militant els Verds, treballant dins l'esfera del partit, participant i representant-lo en iniciatives com els moviments ciutadans, que cada vegada agafen més força. Són aquests moviments els que demostren «que s'ha de treballar cap a una democràcia més directa», va manifestar Escoda, que va afegir que «si no volem perdre el tren, ens hem d'adaptar », en relació al nou rumb que ha de prendre dels Verds.

CONGRÉS A LA TARDOR / Ahir al vespre va celebrar-se una reunió per tractar la dimissió, i convocar un congrés de cara a la tardor per renovar l'executiva. Escoda va reconèixer que es deixarà per passat l'estiu perquè no és convenient convocar-lo en aquestes dates. També s'ha d'escollir un portaveu que lideri el partit fins la data del congrés i es defineixi qui substituirà a Escoda. Segons va assegurar la política, encara no s'han definit els possibles candidats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT