PUBLICITAT

Ampliació de capital social de la filial de Crèdit Andorrà a Espanya

  • Els recursos de Banco Alcalà passaran a ser de 31,5 milions, el 72,2% pel grup andorrà
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants de cada grup que configurarà Banco Alcalá, entre ells Peralba. Foto: CRÈDIT ANDORRÀ

El Consell d'Administració de Banco Alcalá, filial de banca privada a Espanya del Grup Crèdit Andorrà, ha acordat proposar als seus accionistes una ampliació del seu capital social del 15% per donar entrada a dos nous socis estratègics, el grup financer Riva y Garcia, que controlarà el 10% del capital de l'entitat, i la família Ros González, que al tancament de l'operació disposarà d'un 5%.

Crèdit Andorrà va destacar en un comunicat que aquesta operació, subjecta a l'obtenció de les autoritzacions per part dels reguladors, permetrà incorporar el negoci de banca privada i el negoci de mercats de capitals de Riva y García, que fins ara articulava aquestes activitats a través de les societats Riva y García Gestión GSIIC i Riva y García 1877 SV. Riva y García és un grup financer independent, creat el 1992 i especialitzat en serveis d'assessorament d'alt valor afegit.

La família Ros González, per la seva banda, entrarà a l'accionariat de Banco Alcalá mitjançant la subscripció del 5% del capital.

Després de l'ampliació, el capital social quedarà distribuït en un 72,25% per a Crèdit Andorrà, un 12,75% per a la família Argüelles, fundadora de l'entitat, un 10% per a Riva y García i un 5% per a la família Ros. El total de recursos propis passarà a ser de 31,5 milions. Amb motiu de l'operació, Banco Alcalá preveu incorporar al seu consell d'administració a Borja García-Nieto Portabella i a José María Ros González.

El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, va assenyalar que l'entrada de Riva y García, «un operador destacat al mercat de banca privada i al mercat de capitals a Espanya, i de la família Ros González, un inversor industrial de rellevància al país, reforçaran el nostre projecte a la Unió Europea». De la seva banda, Borja García-Nieto, president de Riva y García, va afirmar que l'operació «suposarà una excel·lent oportunitat per tal que ambdues entitats es dimensionin en un mercat molt regulat i complex».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT