PUBLICITAT

Els Bombers rescaten el cos d'un veí d'Encamp aficionat a la pesca

  • L'home, resident espanyol de 57 anys, havia anat a la zona de l'estany del Merigal
  • De manera inicial, fonts de la Policia descarten indicis de criminalitat
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns bombers rastregen la muntanya a la recerca d'una persona desapareguda. Foto: TONY LARA

El grup de rescat de muntanya dels Bombers va recuperar ahir, a les 15.40 hores, el cos sense vida d'un veí d'Encamp de 57 anys que havia anat a pescar un parell de dies a la zona dels estanys del Meligar, a la parròquia encampadana. Els Bombers van rebre l'avís de la Policia a les 12.00 hores, que al seu torn havia rebut una trucada d'alerta del germà de la víctima. En espera dels resultats de l'autòpsia, fonts de la Policia van indicar que, inicialment, el cos no mostrava indicis de criminalitat.

Segons la informació rebuda pel cos de Bombers, l'home, un resident espanyol, havia decidit anar a pescar dissabte als quatre estanys del Meligar. L'estany principal es troba a 2.439 metres d'altura, a prop del Pic Alt del Cubil. Abans de començar l'excursió, el seu germà l'havia acompanyat amb cotxe fins a la zona de Grau Roig, on havia quedat que el recolliria ahir al migdia. Després d'estar-lo esperant una bona estona, el germà va començar a sospitar que alguna cosa no havia anat bé i va decidir denunciar la desaparició a la Polica.

Un cop els Bombers van haver rebut l'avís de part dels agents policials, es va activar el grup de rescat de muntanya sobre les 14.05 hores. Els Bombers van trobar el cos sense vida d'aquest aficionat a la pesca en una zona intermitja del Funicamp, entre Grau Roig i els Cortals d'Encamp. El cos va ser traslladat amb helicòpter a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell a primeres hores de la tarda.

Les circumstàncies de la mort hauran de ser dilucidades per l'autòpsia. No obstant això, fonts policials van avançar que, d'entrada, el cos no semblava que mostrés signes de violència. En qualsevol cas, les mateixes fonts no es van voler pronunciar sobre les possibles causes del decés i, per tant, totes les hipòtesis estan obertes, des d'una mort natural fins a un eventual accident a la muntanya, tenint en compte que fonts coneixedores del terreny admeten que la zona és força inhòspita. A banda de l'autòpsia, però, la Policia va iniciar ahir una enquesta a les persones properes a la víctima, per tal d'aclarir els detalls d'aquesta sortida de pesca, que va acabar amb un resultat fatal. El batlle serà qui, finalment, amb els resultats a la mà, haurà d'arribar a una conclusió sobre l'assumpte.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT