PUBLICITAT

El Nacional de contrarellotge tornarà a tenir tres proves

  • La primera, la pujada al Coll d'Ordino, es farà dissabte com a aperitiu a la Volta als Ports
I. MOURE
ORDINO

Periodic
Toni Casals, ex integrant de l'equip andorrà d'esquí de muntanya, fa dos anys en la 'crono' de Llorts. Foto: TONY LARA

El Campionat d'Andorra de contrarellotge tornarà a tenir tres proves aquest any i donarà el tret de sortida el dissabte vinent amb la pujada al Coll d'Ordino, de 10 quilòmetres. La primera cita es tracta d'un aperitiu, ja que l'endemà diumenge hi haurà la Volta als Ports, en la qual s'espera un gran número de corredors entre ells alguns noms mítics encara per confirmar com Roberto Heras o el Purito Rodríguez.

Aquest ganxo preveu que la participació en el Nacional es dispari i s'apropi el més possible al centenar de participants. «Esperem superar els 75», va predir el director de la cursa i president de l'Agrupació Ciclista d'Andorra, Pau Iglesias. Un dels inscrits, Miquel Afonso, va dir que és totalment compatible fer les dues curses: «Jo les vaig fer l'any passat i vaig quedar segon en la Volta als Ports. La gent que competeix, com és el meu cas, surt i dona el màxim cada dia sense problema. Si estàs acostumat el cansament no afecta».

La segona prova coincidirà amb les fetes de Llorts, el 4 d'agost amb la pujada a la Coma d'Arcalís, de 13 km., i la tercera i última serà el primer diumenge de setembre amb la pujada a Sorteny, de 12 km. Aquestes dues tindran entre 50 i 70 participants, com és habitual i com a novetats en aquesta edició s'estrena un sistema de cronometratge perquè els corredors puguin veure els temps i classificacions des del moment en què arribin a la meta, a més del premi per a la campiona en fèmines, que s'afegeix al dels cinc primers en la categoria masculina.

David Albós, guanyador de les darreres edicions, serà el defensor del títol i el principal favorit tot i que tindrà d'altres rivals com el propi Afonso, David Fernández o els catalans Agustí Roc, Jaume Morales i Miguel Muñoz. El pressupost del Nacional ronda els 6.000 euros i Iglesias no es planteja afegir més proves per «limitacions» econòmiques i perquè prefereix pujar la participació a base de consolidar les tres proves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT