PUBLICITAT

Tramitar els nous impostos es farà per Internet en una setmana

  • Es podrà accedir als formularis, omplir-los i fins i tot fer els pagament des de la xarxa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'agent de Duana mostra a un comerciant el tríptic informatiu sobre els nous impostos. Foto: ana / n. m.

La directora del Departament de Duana, Marta Boquera, va informar ahir que a partir de la setmana vinent s'engegarà una plataforma virtual per fer tots els tràmits relacionats amb els nous impostos sobre societats i sobre la renda d'activitats econòmiques. Amb una clau d'accés digital, que s'obtindrà a l'oficina d'atenció a l'usuari de la futura Agència Fiscal i de Fronteres, els empresaris podran accedir a tots els formularis i omplir-los a través de la plataforma virtual. Més endavant, quan s'hagin de realitzar els pagaments, també es podrà fer en aquest espai.

Aquesta és una més de les accions que es desenvolupen des del Departament de Duana per informar i facilitar els tràmits als empresaris per fer front al pagament dels nous impostos.

Amb l'entrada en vigor de l'Impost sobre la renda d'activitats econòmiques i l'Impost sobre societats, el Govern engega diverses mesures per informar tots els implicats i facilitar-los els tràmits, informa l'ANA.

Així, la directora del Departament de Duana, Marta Boquera, ha informat que a partir de la setmana vinent entrarà en funcionament la plataforma virtual www.impostos.ad, des d'on es podran fer tots els tràmits tributaris. S'haurà de demanar una clau d'accés a l'oficina d'atenció de l'Agència Fiscal i de Fronteres, i amb aquesta es podrà accedir a tots els formularis, omplir-los, i fins i tot fer els pagaments.

A banda d'aquesta plataforma, la tasca que estan duent a terme els agents de Duana consisteix en visitar els petits comerciants del país per donar-los els tríptics informatius sobre els impostos i explicar-los el que vulguin saber.

De fet, segons explica l'agent Gregori Ramírez, la principal informació que es dóna és sobre el primer pagament a compte que han de realitzar tots els empresaris el proper mes de setembre. Es tracta de pagar la primera part dels impostos sobre els beneficis del 2012, que és del 5%, però com que és només la part avançada es calcula amb el 2,5% dels beneficis del 2011. L'altra meitat es pagarà el mes de juliol del 2013, i serà del 5% dels beneficis del 2012 restant l'import ja abonat aquest setembre.

Aquest primer pagament, que s'ha de fer efectiu en pocs mesos, encara és desconegut per molts comerciants, segons informa l'agent de Duana, i la confusió més freqüent és que es pensin que aquesta obligació tributària està relacionada amb la presentació dels comptes. Així, Ramírez recorda que fins i tot les empreses que no han de presentar els comptes estan obligades a pagar aquests impostos, ja que es calculen sobre els beneficis.

Les visites dels agents duaners van començar el passat dilluns, i es preveu que aquest dissabte ja hagin pogut informar gairebé a tots els petits comerciants de totes les parròquies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT