PUBLICITAT

Andorra Telecom nega que guardi contingut de trucades

  • La intercepció només es realitza a demanda dels organismes jurisdiccionals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana d'Andorra Telecom. Foto: TONY LARA

La parapública Andorra Telecom va enviar un comunicat ahir per respondre a les acusacions publicades a alguns mitjans de comunicació del país respecte al cas de les escoltes telefòniques, i «rectificar-ne» els seus continguts. Andorra Telecom va voler deixar clar que només conserva aquelles dades relatives al tràfic telefònic que són estrictament necessàries per a la factura –és a dir, la factura detallada–, però «en cap cas el contingut de la trucada».

La informació sobre el tràfic telefònic es conserva durant un període de 13 mesos, i «el fet de conservar aquestes dades permet el tractament i resolució de possibles consultes, reclamacions i altres gestions per part dels clients, el que altrament no seria possible», van exposar.

D'altra banda, Andorra Telecom va manifestar que pot actuar i actua respecte a les comunicacions telefòniques únicament seguint ordres dels organismes jurisdiccionals competents en la matèria, en cap cas per al seu propi lucre o interès. A més, la conservació de les dades abans indicades per part d'Andorra Telecom «no ha de ser objecte de declaració a l'Agencia de Protecció de Dades de conformitat a la Normativa d'aplicació en la matèria».

«En els supòsits d'intercepció de les comunicacions», continua la paraública, s'actua «sempre i en tot cas sense excepció en compliment i seguint les instruccions dels organismes jurisdiccionals competents, els quals són els únics que poden autoritzar l'ús dels corresponents equips actuant de la mateixa forma en que s'actua en tots els Estats de dret», van concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT