PUBLICITAT

Toni Bou es perfila favorit per a ?la prova del Mundial a Sant Julià

  • La cita inclourà zones de trial simultàniament en categoria masculina i femenina, on destaca Laia Sanz
R. MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto de família dels pilots de Montesa, organitzadors i institucions, ahir al Comú de Sant Julià de Lòria. Foto: comú de Sant Julià de Lòria.

Una vegada més Sant Julià de Lòria acull una prova del Mundial de trial. Serà la 22a ocasió que això passa, en una aposta que la Federació de Motociclisme d'Andorra (FMA) i el Comú lauredià tenen arrelada des del 1992. El cap de setmana acollirà a la parròquia els millors especialistes del campionat, i entre ells l'equip Montesa format per Toni Bou –el gran favorit i actual campió d'aquesta cita–, el japonès Takahisa Fujinami i la catalana Laia Sanz.

La competició tindrà aquest any la novetat, segons va informar ahir en la presentació el president de la FMA, Josep Puntí, que hi haurà zones en què competiran simultàniament dones i homes. La cita laurediana agafa aquestes dues categories,i a més és Copa del Món júnior, Copa FIM de joves amb motos de 125cc, i Copa Open Internacional.

«El trial és un esport molt arrelat a Andorra», va dir ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda. «Apostar per aquests esdeveniments en la situació actual de crisi s'agraeix molt per la internacionalització de la nostra marca», va manifestar el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. «A Naturlàndia tenim un lloc privilegiat, espaiós, amb fàcil accessibilitat i tranquil·litat», hi va afegir Puntí. Aquest any hi haurà dues zones, una al camp base de Naturlàndia i altra a la zona del riu en l'encreuament de la Peguera, on es facilita l'accés al públic a les 13 zones de competició.

TONI BOU, EN FORMA PER GUANYAR / Toni Bou sap que té opcions de guanyar, perquè a més porta una temporada molt bona beneficiat, segons va dir ahir, «per arribar en un bon moment de forma». «Qualsevol dels rivals pot guanyar una carrera. Aquesta és molt tècnica i complicada, i s'haurà de mirar molt el dia d'abans i veure quin temps fa», va comentar el català, que assumeix que la prova andorrana «va ser la millor que vaig fer l'any passat».

El seu company, Fujinami, tot i tenir un problema a un dit lluitarà per ser al davant: «La setmana passada vaig ser cinquè i quart, i vaig millorant». «Competir a 1.700 metres d'altitud farà patir molt les motos, i les zones són molt tècniques. És un circuit d'alt nivell», hiva afegir. Laia Sanz, per la seva part, considera que arriba a la primera prova del Mundial femení una mica justa per un problema al genoll: «Si corro com normalment ho faig, puc estar bé».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT