PUBLICITAT

Alcobé qualifica "d'error històric" l'abstenció del PS

  • Bartumeu respon que no participen del "campi qui pugui" de la llei d'inversió estrangera
  • El ministre d'Economia i Territori ha basat el seu discurs en els quatre valors que creu ell marquen aquesta llei
21062012_alcobe
El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha instat als consellers socialdemòcrates a donar suport a la Llei d'inversió estrangera. Foto: ANA / M. C.
Durs retrets en el tram final del debat del projecte de llei d'inversió estrangera els que ha llançat el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, al posicionament dels socialdemòcrates, apel·lant un a un els consellers amb noms i cognoms, i especialment al seu cap de files Jaume Bartumeu. Alcobé ha lamentat la seva abstenció qualificant-la "d'error històric" i ha afegit que "la història us jutjarà". Bartumeu ha respost i li ha dit al ministre que els socialdemòcrates "no participarem a donar el missatge que en aquesta cambra tots volem fer "el campi qui pugui", i ha afegit que "el país del paisatge i del percentatge no és el nostre país". La llei ha estat aprovada amb els vots favorables de DA i l'abstenció dels sis consellers socialdemòcrates.

Alcobé ha iniciat el discurs de defensa de la llei dient que aquest "21 de juny del 2012 és un dia històric" ja que es posa la primera pedra de la construcció d'una carretera que ha de portar la prosperitat econòmica, una eina que porta a "un nou model de creixement sostenible, amb la diversificació de l'economia i la reactivació de sectors econòmics existents" al país.

El ministre d'Economia i Territori ha basat el seu discurs en els quatre valors que creu ell marquen aquesta llei: el de la transparència, perquè s'acaba amb l'opacitat i els prestanoms; el de la igualtat d'oportunitats perquè es donen els drets econòmics als residents des del primer dia; el de la emprenedoria per retornar la confiança a l'empresariat; i el de la democratització de l'economia i l'homologació internacional.

Alcobé ha acabat el seu discurs apel·lant un a un amb nom i cognoms els consellers generals socialdemòcrates perquè donin suport a la llei i especialment ho ha fet amb el president del grup parlamentari Jaume Bartumeu per "la seva trajectòria, com a excap de Govern i home amb visió d'Estat". Els ha dit que "no us en quedeu fora, perquè tots junts tenim l'oportunitat de donar un missatge optimista" a la societat.

El debat, però, s'ha iniciat amb el conseller socialdemòcrata David Rios criticant amb duresa el text de la llei d'inversió estrangera i l'actitud del Govern i el grup parlamentari demòcrata que li dóna suport. Rios ha afirmat que DA ha incomplert el seu programa electoral quan parlava d'una llei d'inversió estrangera d'introducció gradual i de respecte al principi de reciprocitat, i els ha acusat de "vendre's el país al millor postor".

Rios ha defensat l'esperit de les esmenes que va presentar el grup parlamentari socialdemòcrata en la línia, ha dit, de garantir la transparència i reduir el marge d'arbitrarietat que al seu parer té el text que s'ha aprovat aquest dijous. El conseller general de l'oposició ha dit que el seu grup és partidari de l'obertura econòmica i que ho demostra el fet que des del 2005 ho porten en el programa electoral. Rios també ha acusat els demòcrates de no voler consensuar la llei, cosa que ha rebutjat la consellera general de DA Sílvia Calvó.

En el torn de rèplica el ministre ha lamentat l'actitud dels socialdemòcrates d'abstenir-se en la votació i l'ha qualificat "d'error històric" i que "la història us jutjarà".  Bartumeu ha respost que el seu posicionament és coherent amb els programes electorals del PS i que ells volen una obertura econòmica transparent i que eviti l'arbitarietat, "no participarem", ha dit, 'a donar el missatge que en aquesta cambra tots volem el "campi qui pugui".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT