PUBLICITAT

Ferrer anirà als tribunals per forçar un canvi de localització

  • Un informe internacional no contempla el Patapou com un lloc segur
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, a l'esquerra, ahir amb els representants de la plataforma, Isidre Bartumeu i Miquel Armengol Foto: N. M. / ANA

El Comú de la capital farà tot el possible per evitar que l'heliport es construeixi al Roc del Patapou. Si bé ahir va tornar a declarar la cònsol major, Rosa Ferrer, la seva intenció de convèncer al Govern per la via diplomàtica, també va declarar que arribaria a la Batllia per tombar el projecte.

«Vull un heliport i si ha de ser a Andorra la Vella ho acceptem, però no el volem al Roc del Patapou», va reiterar la cònsol. Per combatre la proposta de Govern, primer denunciarà per via ordinària el plec de bases que ha servit per atorgar la concessió a la UTE seleccionada, tot i que no confia del tot en aquesta opció.

On Ferrer sí espera més resultats és portant el cas al Tribunal Constitucional. Segons va recordar, els assumptes d'urbanisme són tasca dels comuns, motiu que la portarà a denunciar al Govern per un conflicte de competències. Tot i que sempre es podria acabar apel·lant des de l'Administració central al fet de l'interés nacional.

Ferrer va arreplegar forces amb la plataforma No a l'Heliport al Patapou, que ahir va presentar el seu full de ruta. A més de protestes i fins i tot posar una pancarta que costarà 8.000 euros a la zona afectada per denunciar l'heliport, l'associació va posar de manifest diverses irregularitats al procés de selecció del Roc.

Segons van reclamar, al 2002 Andorra va demanar informació per instal·lar un aeroport i un heliport a la Organització d'Aviació Civil Internacional, que va donar 12 possibilitats per aquest últim, ja que l'aeroport va quedar descartat. Cap d'aquestes contemplaven el Roc com un lloc segur. La plataforma reclama que es tingui en compte aquest informe.

D'altra banda, segons van declarar, el fet que va acabar sent rellevant per decidir-se pel Roc del Patapou va ser que és a prop del kilòmetre zero, exactament a 11 minuts. Les bases del concurs volien que s'apropés als deu minuts de distància, tot i que no hi hagués accés rodat, com succeeix al a Roc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT