PUBLICITAT

Més joc però més controlat

  • Les persones que cobrin ajudes per qüestions socioeconòmiques de l'Administració tindran vetat l'accés
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les boles sortint del bombo Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va aprovar ahir el projecte de modificació de la llei del bingo, que presentarà a la Sindicatura per a la seva acceptació o no a tràmit parlamentari la setmana que ve. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va subratllar tres finalitats de la modificació: la modernització del marc normatiu per permetre el bingo electrònic i el vídeobingo; el major control en l'admissió a les sales de joc; i el reforç dels mecanismes de prevenció del blanqueig de capitals.

D'entrada, s'inclouen dues noves modalitats de bingo: els cartrons virtuals i el vídeobingo. Aquestes estan àmpliament contrastades fora les fronteres d'Andorra, on fa més temps que estan autoritzades. Això sí, les màquines de vídeobingo seran limitades i «només es podran instal·lar a les sales de bingo» i la imposició fiscal serà de 3.700 euros anuals per màquina instal·lada.

Pel que fa al control dels jugadors, «les restriccions aniran més enllà de les actuals». A més de prohibir l'entrada als menors d'edat, tampoc podran accedir a les sales de bingo les persones incapacitades, insolvents –en processos de suspensió de pagaments o fallida– i aquells que rebin ajudes per part de l'Administració «per qüestions socioeconòmiques». Es vol, amb això, assegurar-se que els diners de les ajudes es destinen per al que han estat atorgades.

Finalment, també es vol reforçar la prevenció del blanqueig de capitals. Així, s'obligarà a declarar els premis de valor superior als 15.000 euros i a seguir una formació específica sobre aquestes qüestions al personal de les sales.

En vistes a la llei del joc

Aquestes modificacions s'han treballat conjuntament entre el departament d'Economia i l'Oficina del Joc, i «marca la tendència de la futura llei del joc», va indicar Cinca, sobretot pel que fa a les restriccions d'accés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT