PUBLICITAT

Les patronals reiteren la urgència de la llei de comerç

  • CEA, EFA i Cambra reclamen un acord estratègic per l'economia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Confederació Empresarial Andorrana, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, i l'Empresa Familiar Andorrana van anunciar, ahir, la presentació pública del document Andorra té futur per al proper dia 28 de juny, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. En motiu de l'anunci, els empresaris van recordar la urgència de la llei del comerç, i van assegurar que és un dels punts que es reclamen al pla estratègic. A més, el president de la CEA, Xavier Altimir, va opinar que «estem cansats de sentir que no és prioritari, tot el que sigui per tirar endavant l'economia del país, ha de ser prioritari». Altimir va fer aquestes declaracions després que dimarts el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, reconegués que encara no s'hi està treballant «perquè tenim altres prioritats».

Els empresaris han reclamat reiterades vegades la necessitat d'una llei del comerç, i amb motiu de la propera presentació del document Andorra té futur, ho van tornar a fer. Tal com va indicat el vicepresident de comerç de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, es tracta d'una llei urgent i que «des de la CCIS, la CEA i l'EFA estem insistint bastant perquè es tiri endavant». Així, Altimir va dir que «n'estem una mica farts» i «cansats de sentir que no és prioritari», i va opinar que totes aquelles mesures per reactivar l'economia del país haurien de ser prioritàries. De fet, va assegurar que «els empresaris ens fem un fart de treballar i els polítics també, però si cal que facin una mica més, i si cal treballar en vacances doncs també», ja que assegura que així no caldrà posposar lleis com aquesta.

LA UNIÓ FA LA FORÇA / La llei del comerç és un més dels ítems que recull el document Andorra té futur, elaborat conjuntament per la CEA, la CCIS i l'EFA, però també amb la col·laboració d'altres persones de la societat civil. Aquest document és un pla estratègic que s'ha estat treballant durant un any i mig, i que pretén ser un acord estratègic entre la societat civil, polítics, empresaris i treballadors del país. En aquest punt, Altimir va assegurar que «la millor manera de tirar endavant és fer-ho tots junts», però també va advertir que si no s'aconseguís, «els empresaris no ens quedarem parats i tirarem endavant tot allò que depèn de nosaltres».

El document elaborat, segons Altimir, ataca tots els punts importants per a la societat i planteja totes aquelles reformes necessàries, amb reflexió, propostes d'acord i un pacte per aconseguir la competitivitat. La presentació pública es farà el proper dia 28 de juny al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, però el document ja s'ha entregat al cap de Govern, Toni Martí, i al grup parlamentari demòcrata, i aviat s'entregarà també al grup socialdemòcrata, tal com va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT