PUBLICITAT

El dolor del primer amor

  • Un jove s'enfronta a una pena de 18 mesos de presó condicional i a 6.000 euros d'indemnització per haver assetjat la seva princesa
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

La història té tots els ingredients d'un llibre de Joan Marsé. Un jove, de classe obrera, una noia de classe burgesa, un portuguès, una andorrana, cercles d'amics poc reconciliables i les primeres bufades hormonals de l'adolescència. Tot va començar el setembre de 2009, quan un jove de 19 anys s'enamora d'una princesa de 15, però la relació no és ben vista per la mare de la noia. Cosa que, d'altra banda, és ben lògica perquè la nena encara és una nena. Però el que es va dir ahir al tribunal té poca cosa a veure amb això. Segons la família i els amics de la noia, la influència de l'enamorat era nefasta en el seu comportament, perquè ell no l'estimava, sinó que l'assetjava contínuament i li feia molta por.

Però també és cert que tots dos van intentar salvar la relació, fins i tot quan la mare de la noia la va allunyar d'Andorra per posar-hi punt final. I al cap d'uns quants mesos tot se'n va definitivament en orris, a l'abril del 2010. Aleshores comença un episodi encara més fosc perquè el noi comença a assetjar la noia de manera més insistent, li envia missatges pel mòbil o la truca insistentment, la insulta al facebook, la segueix... I passen els mesos fins que al final la noia denúncia al noi, que rep una ordre d'allunyament per un període de tres anys. Mentrestant la noia beneficia d'ajuda psicològica, però el noi que de ben segur, també la necessitava. I la necessitava perquè el seu comportament obsessiu era un senyal prou clar que tampoc no ho estava passant gens bé, perquè tal com va reconèixer ahir, aquesta també era la seva primera relació amorosa, però està clar que no tots els joves tenen els mateixos mitjans ni el mateix suport, encara que tinguin el mateix amor incondicional dels pares. L'inculpat va reconèixer els fets i va demanar disculpes a totes les persones que hagi pogut molestar» amb el seu comportament poc racional i va afegir que «tot això no tornarà a passar mai més». Cosa que va repetir en sortir del judici, «era la meva primera relació, ara ja no em passen aquestes coses i vaig molt més en compte».

La fiscalia, considerant que l'ordre d'allunyament va ser beneficiosa per a la víctima, va demanar una pena de 18 mesos de presó condicional i 6.000 euros d'indemnització per responsabilitat moral més les costes del judici; mentre que l'advocat defensor va demanar una pena de 4 mesos de presó condicional i una indemnització de 4.000 euros pels danys psíquics que va infligir a la seva enamorada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT