PUBLICITAT

Cinc projectes de recerca aspiren a les ajudes de la CTP

  • El Govern va acordar destinar 46.930 euros a la 4a edició d'aquesta convocatòria
  • Els projectes han de superar un "rigorós procés de selecció", amb una avaluació externa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president de la CTP, Marc Carballido, amb Jaume Bartumeu. Foto: TONY LARA

El Govern ha rebut cinc sol.licituds per a les ajudes a la recerca en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2010, segons va informar ahir l'ANA. El termini per presentar les sol.licituds va finalitzar el 15 de juliol passat. Aquestes ajudes estan destinades a la col.laboració entre diversos centres de recerca, universitats, empreses o altres institucions dels territoris de la CTP. Aquest any aquesta iniciativa de suport a la recerca té la participació de les següents administracions que formen la Comunitat de Treball dels Pirineus: Catalunya, l'Aragó, País Basc, Aquitània, Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus i Andorra.

Les cinc sol.licituds rebudes pel Govern d'Andorra són per a projectes d'investigació i desenvolupament tecnològic, per finançar la realització de projectes de recerca cientificotecnològica innovadora que promogui la cooperació entre universitats, centres tecnològics i empreses o actors socioeconòmics dels diversos membres de la CTP. El Govern, a través del Ministeri d'Educació i Cultura, va acordar destinar 46.930 euros a la quarta edició d'aquesta convocatòria. Cal precisar que cada territori fa una aportació econòmica pròpia, que es destinarà al desenvolupament dels projectes seleccionats en les actuacions per desenvolupar en el propi territori.

LLARGA TRAJECTÒRIA
Aquestes ajudes van néixer l'any 1996 i són impulsades des de la Comissió II de la CTP (Comissió de formació i desenvolupament tecnològic). L'organisme que gestiona les ajudes a Andor- ra és el Departament de Recerca, de la Secretaria d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, del Ministeri d'Educació i Cultura. La valoració d'aquesta línia d'ajudes des del Departament és molt positiva, donada la promoció del treball en xarxa de les institucions i empreses del país amb agents estrangers de gran renom en l'àmbit científic i tecnològic. Cal destacar que els projectes han de superar un "rigorós procés de selecció", amb una avaluació cientificotecnològica externa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT