PUBLICITAT

Una caiguda de blocs de roca causa desperfectes materials

  • La zona afectada és d'alta perillositat i s'utilitza com a aparcament privat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Desperfectes causats en vehicles per la caiguda de blocs, ahir Foto: ANA / A.R.

Sis vehicles amb diferents tipologies de desperfectes van quedar malmesos després de la caiguda de tres blocs rocosos d'una grandària d'entre 1,5 metres cúbics i 0,5 metres cúbics al fons del carrer de la Closa a Santa Coloma, segons va informar ahir el cap d'Àrea d'Obres Públiques, Josep Maria Huertas. L'incident es va produir la matinada de dimarts a dimecres.

Dels sis vehicles, tres van ser els que van quedar més afectats, tots ells de la companyia de neteja Avança: un camió amb elevador i el vehicle de neteja que portava al damunt, una furgoneta i un utilitari. Els altres tres vehicles són dos remolcs de tràilers amb petites afectacions a la lona i el llum d'un dels camions aparcats, de les empreses Transports Visent i Nordandorra.

La zona on van caure els blocs rocosos és un terreny particular. Està cartografiada amb perillositat alta i marcat amb el color vermell en el mapa de riscos naturals. No té proteccions ja que no hi ha habitatges, tal com va explicar Huertas a l'ANA. El propietari utilitza el terreny com a zona d'aparcament per a camions i vehicles comercials.

A falta de tenir l'estudi precís de l'accident, Huertas va manifestar que els blocs podrien haver caigut de la canal de la Remenada, uns 300 metres més amunt del lloc dels fets. El cap d'Àrea d'Obres Públiques va explicar que el Govern té un Pla de seguiment sobre la caiguda de blocs rocosos i que cada vegada que n'hi ha «es fa un estudi per assegurar-se que no hagi quedat un risc residual major i per inventariar la caiguda».

Per la seva banda, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme del Comú d'Andorra la Vella, Eron Estany, va declarar que la «responsabilitat és del propietari del terreny» pel que fa als danys causats. Estany va dir que «s'ha d'evitar que s'utilitzi el terreny de forma inadequada» i que «és una irresponsabilitat aparcar al peu de la tartera».

A part d'Estany i Huertas, al lloc dels fets també s'hi van desplaçar el conseller Manel Bal, tècnics del Comú i del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT