PUBLICITAT

Una aposta turística de futur

  • Andorra Turisme aporta 5.000 euros a una Volta als Ports que vol atraure més francesos i duplicar els participants
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, el perfil de la prova llarga, amb 111km i 3.840m de desnivell, i a la galeria la curta, que elimina les pujades a la Rabassa i la Comella, amb 80km i 2.245m de desnivell Foto: TONY LARA

El director de la Volta als Ports, Gerard Riart, va assegurar ahir que el pressupost total de la cursa són «uns 30.000 euros», dels quals 5.000 arriben de part d'Andorra Turisme, i la resta del patrocini que, fonamentalment, aporta Multisegur, empresa privada «sense la qual no es podria haver fet aquesta edició».

El pròxim diumenge 1 de juliol es disputa aquesta marxa cicloturista que és una aposta turística de futur. «És la segona vegada que Andorra Turisme hi participa», va dir ahir en la presentació Betim Budzaku, gerent de l'ens, que hi va afegir: «Quan passi la prova mirarem de tenir una comunicació més fluida». «Cal promoure aquest tipus de proves perquè Andorra es converteixi també en una destinació coneguda pels aficionats a la bicicleta, i per això la intenció és potenciar la Volta perquè sigui cada vegada més important», va dir Budzaku durant la presentació d'ahir.

La intenció dels organitzadors de l'Agrupació Ciclista Andorrana és posar la Volta als Ports al calendari francès, amb la qual cosa assegurarien, segons Riart, «un mínim de 300 ciclistes més». «Però això val diners», va insistir després d'explicar que en 2009 la carrera «va tocar fons amb 90 participants», i que de mica en mica ha anat a més, amb els 230 de 2011 i els 300 que esperen aquest any. A setmana i mitja de la cita, en són 190 (150 estrangers, 40 andorrans): «Molts esperen a veure quina és la previsió meteorològica».

HERAS, DUBTE; PURITO A L'ARRIBADA / Segons Riart, la presència de Roberto Heras està en dubte perquè l'espanyol ha patit els últims dies un problema personal. «M'ha assegurat que a poc que no s'agreugi, vindrà», va dir el director de la Volta als Ports. Per altra part, també s'havia especulat amb la presència de Joaquim ‘Purito' Rodriguez, resident al Principat i recentment segon al Giro d'Itàlia, però Riart va confirmar que en tot cas participarà en el lliurament de trofeus.

DOS RECORREGUTS / Com ja va avançar EL PERIÔDIC el passat mes de febrer, el recorregut tindrà dues variants, una de 111km i 3.840m de desnivell amb les ascensions a la Rabassa, la Comella, Ordino i la Coma d'Arcalís, mentre que la segona i curta és de 80km i 2.245m de desnivell amb el Coll d'Ordino i la Coma. «Arriba a un port mític i això ha de ser un atractiu per als cicloturistes», va manifestar Riart. El dia d'abans es disputarà la crono del Coll d'Ordino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT