PUBLICITAT

El canvi generacional es començarà a veure en els dos amistosos amb Gal·les

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
De la Rosa, en un entrenament Foto: ÀLEX LARA

Xavier De la Rosa, seleccionador nacional de futbol sala, sap que la tricolor o es renova o mor. Amb aquesta premisa treballa amb jugadors d'entre 16 i 19 anys que, si bé encara no han disposat de minuts amb l'absoluta, ja formen part de la dinàmica d'entrenaments i concentracions, com a primer pas per anar introduint-los entre els més veterans. Aquest treball de fer bo el canvi generacional es començarà a veure el pròxim setembre, quan els dies 2 i 3 es disputin a Andorra dos amistosos contra Gal·les. «És una selecció no massa forta però que ens vé de meravella pel nostre canvi generacional», va dir ahir De la Rosa.

Així mateix, la Federació Andorrana (FAF) treballa conjuntament am la Catalana (FCF) per quadrar dos amistosos amb la selecció catalana. En principi un d'aquest matx està previst per a la tercera setmana de setembre, tot i que la FCF ha de confirmar la data segons el permís que obtingui de l'Espanyola. Així mateix, la vinculació entre les parts arriba a considerar la possibilitat de fer fins a quatre amistosos des del setembre fins l'any següent.

Per a De la Rosa, el nivell dels jugadors de base que té andorrà «és una incògnita». Segons el tècnic, «la qualitat tècnica la tenim de fet crec que tenim del millor a Europa possiblement, però el que hem de trobar és jugadors que sàpiguen competir, perquè una cosa és tocar-la i tenir tècnica, i altra molt diferent tenir aquest plus de competir que s'ha de millorar de mica en mica i per això treballem».

El seleccionador també va parlar «d'entre tres i cinc jugadors que ja no vindran amb la selecció» per qüestió d'edat, tot i que no va voler dir noms «perquè després pot ser que físicament, tot i l'edat, estigui millor que qualsevol dels joves, i llavors l'hauré d'agafar sí o sí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT