PUBLICITAT

Xavi Llobet: «La prova d'Andorra serà espectacular i molt atractiva»

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Xavi Llobet, durant la roda de premsa de presentació de la primera Tri-neu, l'hivern de 2010 a Canillo Foto: ÀLEX LARA

TRIATLETA. El pròxim 29 de juliol Andorra rebrà per primera vegada una prova del circuit Wild Wolf Triathlon Series by Polar, una cita de prestigi internacional que comptarà amb triatletes de renom, com Xavi Llobet, olímpic, campió d'Espanya i d'Europa en diferents modalitats de triatló. Un fora de sèrie. L'estany d'Engolasters on es farà la natació, el coll de la Comella per on passarà el circuit de ciclisme, i el Parc Central d'Andorra la Vella on es veurà la recta final de la cursa a peu, són els llocs emblemàtics pels quals transcorrerà aquesta competició. Hi haurà dues distàncies, l'olímpica (1.500-40km-10km) i l'esprint (750-20km-5km), amb Llobet a la sortida.

–¿Per què ha decidit participar en la Wild Wolf Triathlon Series by Polar que s'organitza a Andorra?

–Porto 22 anys en aquest meravellós esport i és d'agraïr que apareguin noves proves, nous reptes per seguir cada temporada amb una motivació extra. La prova d'Andorra crec que serà espectacular i molt atractiva. El fet de tenir una bona amistat amb gent com Pere i Cèsar Marquina, o Ferran Gómez, triatletes del país, i coneixent la professionalitat i el bon fer de l'empresa organitzadora, ha fet que des de el primer dia m'interessés per aquesta prova.

–¿Quina és la part del circuit que més l'agrada?

–La natació al llac d'Engolasters i el circuit de bici seran dos dels elements més atractius de la prova andorrana. Afortunadament, hi he estat moltes vegades i és un paradís per la pràctica esportiva. Puc afirmar que córrer prop del llac és idíl·lic.

–¿Quins son els seus objectius en aquesta triatló?

–Intentar estar el més al davant possible. Lluitaré al màxim per poder aconseguir un bon resultat, tot i que serà dur per l'exigència del circuit i la rivalitat que hi haurà.

–¿Quines son les seves recomanacions davant d'una triatló d'aquestes característiques?

–Recomano sobretot anar amb molt de seny en tot moment, perquè serà un repte molt exigent. Es nedarà a Engolasters, on l'aigua estarà freda i tindrem l'efecte de l'alçada que marcaran la natació. El tram ciclista és dur, i s'ha de ser prudent amb els descensos i per l'últim segment. Si arribem molt ‘castigats' a la carrera a peu, es pot convertir en un calvari. Recomano prudència i sobretot que els triatletes gaudeixin d'aquesta espectacular prova que es celebrarà a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT