PUBLICITAT

Satanàs es guanya el cel

  • El gos de Ferran Riu es proclama campió en el 22è Concurs de Gossos d'Atura de Canillo
EVA ARASA
CANILLO

Periodic
Foto: TONY LARA

Ferran Riu, amb el gos Satanàs, va guanyar ahir el 22è Concurs de Gossos d'Atura de Canillo, que va tenir lloc un any més als Planells de Mereig. Després de tres hores de competició, en què els 12 participants al certamen van mostrar les seves habilitats dirigint un ramat d'ovelles, el jurat va decidir que el tàndem Riu-Satanàs era el que havia superat millor les proves, amb una bona puntuació tant en obediència del gos com en rapidesa en l'execució. La segona i la tercera posició van ser, respectivament, per a Florenci Serra, amb la gossa Perla, i per a Hilari Novillo, amb el gos Caliu (Novillo s'havia proclamat campió en el concurs de l'any passat).

Una de les curiositats del rànquing és que Ferran Riu, que va participar amb dos gossos i, per tant, comptava com si fossin dos participants diferents, va quedar en última posició amb l'altre gos. De fet, Cadí era l'únic animal de raça catalana (el gos d'atura autòcton) que competia i el d'ahir era el seu primer concurs. Per això, Riu es va mostrar igualment satisfet amb l'actuació de Cadí i va admetre que el fet d'entrenar un veritable gos d'atura representa per a ell "un repte personal".

El guanyador és professor d'autoescola i entrena els gossos d'atura com a afició. El premi de Canillo és el primer que ha rebut el seu gos Satanàs, un animal que rep les ordres amb un xiulet. "És un gos centrat i ha fet molt bona progressió des que el tinc", va afirmar Riu, que la setmana que ve té la intenció de presentar-se al concurs de Prades, que, com el concurs de Canillo, forma part de la lliga dels Països Catalans de gossos d'atura.

Al concurs d'ahir, hi havia participants de Catalunya, Castelló, el País Basc i França. Val a dir que cap dels gossos va fer correctament la prova de les banderetes, però en canvi els resultats van ser prou bons a l'hora de fer passar les ovelles per diferents punts del circuit: un cercle de gespa, dues portelles i un corral.

El president del jurat, Casimir Arajol, va explicar que, a l'hora de puntuar, no solament es té en compte el temps que el gos triga a fer els exercicis, sinó que també es puntua l'obediència del gos al pastor i si se salten o no les banderes. Arajol, en la valoració del campionat d'aquest any, va reconèixer que moltes ovelles s'havien quedat a les portes dels tancats i que "aquestes ovelles són molt dures". Arajol fa 22 anys que és al capdavant de la competició.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT