PUBLICITAT

Alt grau de desconeixement dels nous impostos

  • L'Agència Tributària obre les portes per informar i assessorar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, envoltat d'agents duaners, visita l'Agència Tributària, ahir Foto: TONY LARA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, acompanyat del director de Tributs, Xavier Jiménez, i la directora de Duanes, Marta Boquera, va visitar les instal·lacions de l'Agència Tributària, ubicada als antics despatxos de l'Oficina de Marques (OMPA) i que posteriorment van passar a dependre de Ràdio i Televisió d'Andorra. Les dependències de l'Agència Tributària són el pas previ a la futura Agència Fiscal i de Fronteres un cop aquesta estigui creada per llei. D'altra banda, els agents de Duana van iniciar dilluns la campanya informativa sobre els nous impostos visitant els petits comerciants, que han servit per constatar el desconeixement que hi ha d'aquests.

L'Agència Tributària en un futur proper passarà a ser l'Agència Fiscal i de Fronteres, un cop s'hagi desplegat el nou marc legislatiu durant el segon semestre d'aquest any i que acabarà fusionant els dos departaments, el de Tributs i el de Duanes. Des d'ahir, però, ja és operativa de cara al públic per assessorar i informar els empresaris, tot i que encara no s'hi podran fer tràmits a l'espera de la nova llei.

El local té dues zones: la primera dedicada a l'atenció al públic, amb 10 llocs de treball; la segona, amb 14 llocs de treball, serà la zona de la gestió administrativa vinculada a la fiscalitat.

COMERÇ A COMERÇ / El ministre també va informar que des de dilluns els agents de Duana han iniciat les visites a petits comerciants per informar dels nous impostos i el seu calendari d'aplicació, unes primeres visites que Cinca va qualificar «d'exitoses» perquè «han tingut una bona acollida», va recollir l'ANA.

Cinca va afegir que amb les primeres visites informatives han constatat el que ja percebien i és «que hi ha un gran desconeixement de tot el que se'ns acosta» i que la gent «agraeix que des de l'Administració siguem proactius». El Govern centra els seus esforços informatius «especialment pensant en els més petits», és a dir, en la xarxa de petita empresa que no té la logística comptable. Així també s'han editat uns tríptics informatius sobre l'Impost de Societats i l'Impost sobre la renda d'activitats econòmiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT