PUBLICITAT

Ex-addicte s'arrisca a 3 anys de presó ferma per reincident

  • L'acusat afirma que està curat, que lamenta els fets dels quals es vol rescabalar
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un guarda a l'entrada interior del Centre Penitenciaria de la Comella Foto: TONY LARA

La sessió del Tribunal de Corts va concloure ahir, amb la vista d'un home de 42 anys acusat d'un delicte de furt continuat amb força en les coses que s'arrisca a tornar a la presó per un període de 3 anys si els jutges fallen a favor de la fiscalia. L'advocada defensora, però, va instar el Tribunal de Corts a ser clement, ja que el seu client, que es troba en llibertat, està treballant, s'ha sotmès amb èxit a una cura de desintoxicació de dos anys, i contínua vinculat a la Unitat de Conductes Addictives de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. El mateix processat va afirmar «vull reparar tots els danys que he causat i demano disculpes a tothom pel meu comportament», i va afegir com a epíleg al judici «no puc oferir més».

La trajectòria de l'home exemplifica l'engranatge diabòlic en el que cauen els droga-addictes. Addicte a l'heroïna, a la cocaïna i al cannabis des de fa anys, no ha pogut salvar cap dels seus dos matrimonis i té una filla que amb prou feines veu. El fiscal també l'acusa d'ús indegut de vehicle. De fet l'acusat se'n va endur dos cotxes en trobar-hi les claus a dins, sense forçar-los, dels pàrquings on estaven estacionats. I se'ls va endur per anar a aprovisionar-se de droga fora del país. Com en una història de sapastres, amb el primer es va estavellar prop de Reus i amb el segon, prop del Coll de Nargó. I no obstant això, ahir també va quedar clar que coneix gent que no li té pas por, sinó tot al contrari, una certa simpatia, després d'escoltar els testimonis de coneguts als quals havia volgut vendre una bicicleta, dos patinets, una botella de xampany i una altra de vi. Un noi problemàtic i amb problemes des de fa molts anys, que va confessar que havia estat addicte a les drogues des de l'adolescència, però que ara volia deixar aquest passat enrera. Per això, l'advocada defensora va argumentar «si torna a la presó ara, es destrueix tota la feina que s'ha fet»... per sortir de l'infern.

Estafa / El fiscal també va demanar ahir dos anys condicionals per un altre ex-addicte a la cocaïna que va sostreure una targeta per facturar carburant a una empresa. L'acusat va reconèixer els fets i va manifestar la voluntat de reparar-los. El Tribunal va anunciar que pronunciarà sentència el proper 2 d'octubre. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT