PUBLICITAT

Un avi jutjat per ensenyar els genitals a una nena

  • L'acusat s'enfronta a una pena de 18 mesos de presó provisional
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos que porten a les sales del Tribunal de Corts Foto: TONY LARA

Un avi s'enfronta a 18 mesos de presó provisional, quatre anys de suspensió de pena, una multa de 2.000 euros i una indemnització de 10.000 euros, per un delicte d'exhibicionisme davant menor d'edat. L'home que nega l'acció, es trobava al negoci de la filla, una llibreria, quan van succeir els fets que la menor de vuit anys, va tornar a relatar ahir. I és que en sortir de l'escola la nena necessitava material escolar i es va dirigir a la botiga per comprar-lo. En passar per caixa, segons la versió de la nena, l'home la va convidar a seguir-lo «perquè li volia ensenyar una cosa». I el va seguir a la rebotiga, on l'avi s'hauria baixat la bragueta del pantaló i hauria ensenyat a la nena allò que no cal.

La petita espantada va sortir corrents però no ho va explicar a ningú, tret de la mare, que va confirmar aquesta versió així com la psicòloga que va fer el peritatge de la declaració de la petita. La perit, Maria Àngels Babot, va afirmar que la nena no havia mentit i que tampoc creia que fes cap fabulació de la cosa, pels resultats de l'informe que va elaborar en base a 11 criteris. El relat no gaire construït de la menor, l'estructura lògica i la profusió de detalls perifèrics apunten, segons Babot, a que la nena diu la veritat i que no ha après cap lliçó. De la mateixa manera, la perit també va explicar que la petita no comprenia el què estava passant però ho explica i reprodueix paraules. El senyor després d'haver-li ensenyat la cosa va dir-li: «esta cosa está muy contenta de verte».

El defensor va posar en dubte les proves pericials i va demanar la lliure absolució i en el seu defecte, una reducció de pena de 18 a 15 mesos i també dels imports de la multa i de la indemnització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT