PUBLICITAT

El Consell dels infants demana camins més nets

  • Uns 130 alumnes de cinquè i sisè van assistir ahir a la darrera reunió
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Uns 130 alumnes de cinquè i sisè dels tres sistemes educatius van assistir ahir a l'última sessió del Consell dels Infants a Sant Julià de Lòria. Una quinzena d'escolars van fer de consellers a l'antiga casa comuna de la parròquia i el seu portaveu, Artur homs, va explicar als cònsols, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, el treball que el Consell dels infants ha fet durant tot el curs per «aportar idees als projectes comunals» que tenen a veure amb els nens. Un exemple és la projecció de cinema a la parròquia o la participació en el projecte del Prat Gran, del qual els van enviar un mapa per poder fer les seves aportacions.

I també van insistir en la necessitat de tenir la muntanya néta i van proposar un eslògan per animar a la gent a ser més curosa, «si vols tenir la muntanya néta, recull una estoneta». Com va argumentar Homs, «a nosaltres ens han ensenyat on s'han de llençar les coses, esperem que els adults ho aprenguin també». La cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, va respondre als infants que des del comú s'intentarà fer les accions que recomanen perquè els infants també són «una corretja de transmissió perfecta cap a nosaltres». En opinió de Gil, tenir infants tan actius és molt important perquè «et fan veure realitats que tu no veus, coses del dia a dia que són senzilles de resoldre com el Prat Gran», i va afegir «ara és un lloc on poden passar hores amb els seus amics».

Tant aquest aspecte com la neteja de la muntanya van en sintonia amb el programa de la majoria comunal, va destacar la cònsol, qui també va anunciar la voluntat de recuperar una ruta de camins de la parròquia que es va iniciar fa alguns anys. De la mateixa manera, la cònsol també va indicar que la minideixalleria de les Feixes del Rabató obrirà a mitjans de juliol i que vol convidar els membres del Consell dels Infants a visitar-la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT