PUBLICITAT

Feda passa de curs amb bona nota

  • Els usuaris puntuen amb un 8,1 la satisfacció amb la parapública, però posen un 6,1 a les seves tarifes H Moles descarta la instal·lació de plaques solars al Palau de Gel i al complex d'Encamp
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Moles i Cinca presenten els resultats de l'enquesta de satisfacció, ahir Foto: TONY LARA

La parapública Feda està contenta: ha tret millor nota que el curs passat. Els resultats de l'enquesta de satisfacció demostren que els usuaris estan satisfets amb els serveis oferts, puntuant la parapública amb 8,1 punts sobre 10 de mitjana. Fa un any, aquesta nota era de 7,8. El director general de Feda, Albert Moles, va explicar ahir durant la presentació dels resultats que la d'aquest 2012 és la millor nota dels darrers cinc anys, moment en què es van iniciar les enquestes de satisfacció.

Malgrat la notable nota, hi ha algunes assignatures que s'escapen de la mitjana i se situen en puntuacions més baixes. És el cas del servei tècnic, la comunicació i el preu de les tarifes, que obtenen una nota de 7,4, 7,2 i 6,1 respectivament. En relació al servei, Moles va reconèixer que malgrat les avaries dels clients se solucionen, «no ho fem suficientment ràpid», i en relació a la comunicació, el director va manifestar que cal explicar millor com Feda gestiona l'energia i tota l'activitat relacionada amb la Responsabilitat Social Corporativa. En canvi, el que ha obtingut la nota més baixa, les tarifes, no preocupa a la parapública, ja que es tracta d'una puntuació que s'està mantenint «estable» els darrers anys. El ministre de Finances i Funció Pública, a més de president de Feda, Jordi Cinca, va recordar que les tarifes d'energia al Principat es troben entre les tres o quatre més barates d'Europa, un fet que a més guanya valor tenint en compte «l'augment significatiu del preu de l'energia».

A l'altra banda, el que més valoren els clients d'Andorra són l'atenció personal, la tecnologia i la competència del personal.

Contractació per internet

Malgrat que les notes són bones, Moles va assegurar que s'han de fer «més esforços». Per respondre a les necessitats dels clients, aquest mateix any s'oferiran nous serveis com l'opció de contractació per internet i per telèfon. A més, durant l'estiu es faran noves activitats al Museu de l'Electricitat i al camí hidroelèctric d'Engolasters, pensades pels turistes, i també pels ciutadans.

Com a accions per potenciar el medi ambient, Moles va informar que aquest setembre el col·legi la Peletera d'Escaldes-Engordany disposarà d'un nou generador fotovoltaic amb plaques solars. La parapública té sobre la taula projectes similars a les escoles d'Ordino i a l'Estadi Nacional, mentre que de moment ha descartat la instal·lació de plaques al Palau de Gel de Canillo i al Complex Esportiu d'Encamp. El motiu, que els comuns haurien de fer unes obres que de moment no volen dur a terme, va explicar Moles.

En qualsevol cas, Cinca va manifestar que més que ser impulsors de projectes en l'àmbit de les energies renovables, «hem d'impulsar que sigui el privat el que hi tingui accés». Abans, però, s'ha de canviar la legislació actual, aspecte en el qual s'hi està treballant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT