PUBLICITAT

Prop del 42% dels ciutadans participa a les activitats

  • Les novetats de l'any són l'aquadinàmic, el pilates, el taekwondo i la via ferrada
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Unes noies juguen a vòlei platja a les pistes del parc Central. Foto: TONY LARA

El programa d'activitats Viu l'esport al carrer del Comú d'Andorra la Vella proposa aquest any un paquet de 12 activitats amb cinc novetats: l'aquadinàmic activitat física dirigida a tots els usuaris de la piscina del Centre Esportiu dels Serradells, taekwondo a l'aire lliure, pilates al parc Central i escalada a la via ferrada de Sant Vicenç d'Enclar. El conseller de Joventut, Esports i Noves tecnologies, Marc Pons, va explicar ahir que “més de 9.000 persones van participar en l'edició de l'any passat i esperem que aquest any siguin més per l'augment del nombre de propostes”. Pons va matisar però “tot depèn de les condicions meteorològiques”.

L'any passat, dels 9.200 participants a les activitats, 4.600 ho van fer a l'activitat de volei platja programada per a infants i joves mentre que els altres es van repartir entre la resta de propostes destinades als nens, als adults i a la gen gran. Josep Tudó del departament d'Esports del comú va precisar “podem dir que el 50% de la participació correspon als joves, un 25% als menors de 12 anys i un 25% més als adults i la gent gran”. Aquest any el departament d'Esports no organitzarà l'activitat de bàsquet dirigida a la plaça del Poble perquè “les cistelles hi són instal·lades tot l'any i els joves les utilitzen regularment, per tant, pensem que ja funciona molt bé així”.

D'altra banda, Juanjo Padrós del Club de Taekwodo va precisar que el preu de cada activitat “és simbòlic per obrir-la a tothom; costen tres vegades menys ara a l'estiu, que el costen normalment la resta de l'any» El Club de Taekwondo proposa dues activitats dirigides als nens i adolescents de 8 a 17 anys, es tracta d'un curs de Taekwondo i un altre de Capoeira, que «tot i que no es tracti d'una educació formal són activitats que ajuden en la formació dels infants», va explicar William Carvalho, responsable del curs. Ben entès el vòlei platja tornarà al parc Central del 28 de juny al 6 de setembre, de dilluns a dissabte. El pulmó verd de la capital també tornarà a acollir el parc d'activitats amb jocs, minigolf i inflables, al preu de 2€ per dues hores d'activitat, del 28 de juny al 29 de juliol i de dilluns a diumenge de les 16 a les 21 hores. De bon matí, però, els no tant joves que es vulguin mantenir en forma podran apropar-se a l'envelat del parc Central per despertar-se suaument amb moviments de Tai-txi, del 2 a l'11 de juliol, i del 6 al 22 d'agost. L'últim novetat, la via ferrada de Sant Vicenç d'Enclar amb guia, és l'activitat més cara perquè inclou material. Per últim, tornen les caminades. Més informació i inscripcions: 87 31 03.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT