PUBLICITAT

Pàrquing gratuït per revitalitzar la part alta

  • Escaldes inicia una campanya per la qual els tiquets de compra es canviaran per vals per a estacionar a l'aparcament de l'església
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Molné col·loca, ahir, el cartell de la campanya al pàrquing de l'església Foto: ANA / N. M.

El Comú d'Escaldes-Engordany ha iniciat una nova campanya amb l'objectiu de revitalitzar la part alta. En aquesta ocasió, presentant un tiquet de compra per import superior a 10 euros de comerços de la zona a la caseta d'informació de la plaça Santa Anna s'obtindrà un val per estacionar fins a una hora gratuïtament a l'aparcament de l'església, a l'avinguda Carlemany.

Hi ha gairebé un centenar d'establiments adherits a la campanya –més concretament uns 90–, identificats amb un adhesiu amb la imatge de la campanya. Amb els tiquets justificatius de compres de més de 10 euros en aquests, des d'ahir mateix es poden obtenir vals per aparcar gratis. Els vals, per mitja hora d'aparcament gratuït, a sumar als primers 30 minuts dels que tothom ja gaudeix, no seran acumulables i només serviran per a l'aparcament de davant l'església de Sant Pere Màrtir, ja que aquest és «l'epicentre de la part alta», i des d'aquest els desplaçaments per la zona són curts. Així ho va remarcar el conseller de Turisme i Administració, Eduard Molné, que va afegir que més avall ja hi ha els aparcaments del Clot d'Emprivat i que amb la mesura el que es vol és propiciar que «la gent es quedi aquí, a la part alta». Molné va justificar que la campanya només inclogui l'aparcament de l'església calculant que els desplaçaments des d'aquest punt per la part alta són d'uns tres minuts, i que la zona a dinamitzar «tampoc té un radi de 10 quilòmetres».

La campanya s'allargarà fins el 31 de desembre, i no es descarta prorrogar-la en funció de l'acollida que tingui. Donat que l'oficina d'informació turística de la plaça Santa Anna té uns horaris determinats –de 9.30 hores a les 13 hores i de les 15.30 hores a les 19.30 hores de dilluns a dissabte, i de les 9.30 hores a les 13 hores el diumenge–, també es bescanviaran tiquets de compra amb data del dia anterior. «No hi haurà cap problema» en aquest sentit, segons va manifestar el conseller.

Molné va comentar que l'aparcament en qüestió ja funciona «molt bé des del primer dia», que té moviment de vehicles i el que vol la campanya és allargar la durada de l'aparcament perquè la gent «pugui circular [a peu] per la zona» i així afavorir-ne el comerç i revitalitzar la part alta.

A més de la possibilitat de prorrogar la campanya, el conseller de Turisme i Administració del Comú escaldenc també va comentar que en una segona fase es pensa ampliar el radi d'influència, i arribar a altres zones, com pot ser la part més allunyada de l'avinguda de les Escoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT