PUBLICITAT

El VPC començarà la lliga de Promoció Honor el 23 de setembre

  • L'equip cadet perd la final del Campionat Territorial 19-36 després d'anar guanyant 14-0 als vint minuts
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors cadets, en la foto oficial que es van fer al novembre, gairebé al inici d'una temporada fantàstica Foto: EL PERIÒDIC

El passat divendres es va celebrar l'Assemblea General del Migdia Pirineus on el VPC Andorra va conèixer quan començarà la competició a la que ha baixat –oficialment– aquesta temporada, Promoció Honor. Serà el 23 de setembre, i la categoria es dividirà en dos grups de 10 clubs, amb nou partits en jornada regular d'anada, i altres nou de tornada. El final de la competició es preveu per a principis de maig, tot i que encara no està establert el calendari oficial. I mentre tot això es va coneixent, l'equip cadet perdia dissabte la final del Campionat Territorial de la categoria, amb un 19-36 que va fer molt mal, però amb una sensació que aquesta temporada l'equip ha donat un salt de qualitat i d'integració que parla molt bé del futur del VPC Andorra.

En els séniors, ni tan sols es coneixen al cent per cent els clubs que formaran part de Promoció Honor, ja que el mateix VPC Andorra és a l'espera de saber si finalment hi serà, o tornarà a Honor. Les opcions, amb tot, són gairebé nul·les, i ni el club es planteja a dia d'avui que canviïn. «En un 99% estarem en Promoció Honor», va confirmar ahir el president del club, Thomas Ginesta, que amb tot haurà d'estar pendent del pròxim Congrès de la Federació Francesa (FFR), que se celebrarà els pròxims 29 i 30 de juny.

En la categoria Promoció Honor, tot i que encara falta la confirmació oficial, els primers dels dos grups pujarien directes a Honor, i després hi hauria una altra via per ascendir amb unes fases finals que no estan definides encara.

PENDENTS DELS AUSTRALIANS / L'activitat més immediata del club passa aquests dies per saber finalment quina és la resposta dels australians McKendry i Hinds respecte a la seva continuïtat en el primer equip. Tots dos ja fa més d'un mes que van rebre la proposta del club que els hi va posar com a data límit per respondre ahir, 18 de juny, per rebre una resposta positiva o negativa. El club hauria de tenir notícies aquest mateix matí.

La decisió dels dos jugadors estava pendent d'altres possibles equips interessats en tenir-los en plantilla. Especialment el cas de Hinds és complicat perquè tenia ofertes d'equips de categories superiors on juga el VPC Andorra que entrenarà Dídac Martínez, segons l'acord a què va arribar amb el club.

EL GRAN PAPER DELS CADETS / L'equip cadet ha disputat una fase final del Campionat Territorial de Migdia Pirineu que serà recordada en l'entitat per molts anys. Finalment no es va aconseguir la victòria, tot i que es va estar a un pas, però la implicació de la plantilla en aquesta campanya 2011-2012 ha estat tan bona que la sensació al club és que el futur s'ha de veure amb optimisme.

Els andorrans, després de superar totes les fases i plantar-se en la final, van caure contra el Toulouse Lalande Aucam Ville 19-36. La derrota va ser dura d'assimilar, perquè els nois –entre 15 i 16 anys– que dirigeixen Manel Romo, Ruben Achaval i Roger Fité, i que té en Xavi Naranjo el director d'orquestra, van anar per davant del marcador amb un 14-0 en els primers vint minuts. Amb tot, la temporada d'aquest grup ha estat molt valorada pel club.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT