Teixidó demostra estar en forma en la Cursa de les Tres Parròquies

Dos dels corredors que ahir van fer front a la Cursa de les Tres Parròquies Foto: TONY LARA

Ferran Teixidó, corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i membre de l'equip nacional de la Copa del Món de curses vertical, va demostrar ahir que està en un moment dolç de forma. L'especialista muntanyenc va marcar un temps demolidor per cobrir els 17km de la cursa llarga de la Tres Parròquies: 2h 22min 43s. L'andorrà va deixar el segon classificat a 25 minuts de distància.

La cursa de les Tres Parròquies va inaugurar ahir el calendari de muntanya d'estiu al Principat, tot i que aquesta prova no forma part de la Copa d'Andorra. La competició va comptar amb gairebé 300 participants, quan en l'edició anterior en van ser uns 250. El més ràpid a la cursa llarga de 17 quilòmetres de distància i amb un desnivell acumulat que imposava molta exigència, va ser l'andorrà Ferran Teixidó. El corredor, un especialista de la muntanya i que forma part de l'equip nacional de la Copa del Món que tutela la FAM, va demostrar que està en molt bones condicions físiques en aquest inici de temporada, cosa que ja va perfilar amb la quarta plaça a Grècia en el que va ser, fa una setmana, l'obertura de la temporada mundialista en l'especialitat de curses vertical.

El francès Nicolas Ferreire va ser el segon a més de 25 minuts de distància, i a només un segon va arribar el tercer classificat, Amador Domingues. En dones, Roser Español va ser la més ràpida en els 17km amb 3h 08min 36s, i a més de set minuts hi va arribar a la meta situada a l'alberg de la Comella Pilar Gutiérrez. Sara Garcia va tancar el podi femení. En la competició curta, Francois Chenel i Laura Pellicer van vèncer en categoria masculina i femenina, respectivament. En la cursa familiar van participar 37 persones. H