PUBLICITAT

Els radars de tram ja estan funcionant

  • Els ginys comencen a calcular les velocitats mitjanes a la CG3
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els radars de tram, els que mesuren la velocitat mitjana dels vehicles al seu pas per un determinat trajecte, ja han començat a funcionar. Ho van fer la matinada de dissabte –la nit de divendres a dissabte– al túnel del Pont Pla i entre la boca sud del túnel de la pedrera i la sortida nord del de Sant Antoni, a la CG3. Així ho va avisar el Govern i l'Agència de Mobilitat mitjançant els panells informatius situats a les proximitats dels trams afectats.

Aquests radars llegeixen les matrícules dels vehicles en els punts establerts i calculen la velocitat mitjana. Si aquesta supera la velocitat màxima permesa –de 60 quilòmetres per hora–, els conductors seran sancionats. Amb aquest tipus de radar es volen evitar accelerades i frenades en el tram controlat, que sovint generen problemes de trànsit i accidents.

Amb la col·locació d'aquests ginys al Pont Pla i al tram que va des d'aquest a la sortida del túnel de Sant Antoni, s'han alliberat altres radars, que es reubicaran a la xarxa viària del país. Segons va informar fa uns dies el Govern, un ja s'ha instal·lat a la CG2, a la zona de Valira Nova, i un altre anirà amb tota probabilitat a l'avinguda Francesc Cairat, a Sant Julià de Lòria. Un tercer cobrirà la zona d'Incles, un tram d'alta sinistralitat, i es donarà resposta així a les reivindicacions del Comú de Canillo.

TAMBÉ AL DOS VALIRES / El cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Castells, ja va informar de la intenció que al túnel dels Dos Valires també es controli la velocitat dels vehicles mitjançant radars de tram. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ja va exposar que la voluntat és que els punts més conflictius estiguin «dotats d'aquests ginys com element dissuasiu».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT