PUBLICITAT

La cita andorrana es farà l'agost de l'any vinent i serà un descens

  • Turisme s'implica amb una aportació d'un màxim de 300.000 euros, un mínim del 40% del pressupost total
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Totes les parts implicades, d'esquerra a dreta: Barquín ?d'esquenes?, Camp, Ferré, Baró, Rafel, Balielles i Pérez, ahir en la compareixença a l'edifici administratiu del Govern Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va confirmar ahir el que la coordinadora d'esdeveniments d'MBT de l'Unió Ciclista Internacional (UCI), Mélanie Leveau, havia deixat caure dijous en declaracions en exclusiva per a aquest rotatiu: Andorra tindrà un forat en el calendari de la Copa del Món de BTT del 2013. Encara no hi ha una data exacta, però serà a l'agost segur.

De moment Vallnord té assegurada una prova de descens; l'estació havia demanat també acollir una de cross-country que en principi no ha estat concedida però no es descarta que l'UCI variï aquesta decisió. Efectivament ahir no es va publicar el calendari al complert a la web del màxim organisme internacional de ciclisme –com havia alertat Leveau, haurem d'esperar uns dies– per problemes d'altres seus organitzadores i es per això que hi ha encara una escletxa d'esperança per tenir les dues proves. Les altres seus, per tant, no es coneixen encara, incloent l'anterior i la posterior, que és interessant saber quines són perquè segons la llunyania poden influir en el número de participants i en menys mesura de públic.

Martí Rafel, director general de Vallnord, va apuntar com a clau de l'èxit per tornar al calendari internacional «pels resultats que vam obtenir a nivell organitzatiu en anys anteriors», és a dir per l'experiència viscuda al 2008 i el 2009. La repercussió mediàtica aproximada llavors va ser de més de 20.000 espectadors, 145 hores de televisió per tot el món i 150 mitjans de comunicació acreditats. Un impacte que va posar el domini de Pal en l'epicentre de la BTT mundial i que va provocar la satisfacció de l'UCI; una satisfacció, valgui la redundància, que tres anys després es manté intacta.

CAL REINVENTAR-SE / Les bones relacions, però, no significa que no sigui necessari millorar. En aquesta línia David Baró, cònsul major de la Massana, va anunciar una novetat: «Un dels pocs punts negatius dels informes fets per la UCI quan vam acollir durant dos anys les proves de Copa del Món era que les curses no acabaven en el poble...», va reconèixer. Per això cal reinventar-se. «...Per tant tenim un projecte entre mans per poder integrar el poble de la Massana. Que arribi al centre de la vila per ser més atractiu», va raonar a mode de solució.

LA COPA CATALANA SERVIRÀ DE TEST / Rafet va reforçar les paraules del cònsul i també president de Vallnord indicant que la Copa Catalana de descens que es disputarà al Bike Park de Pal el 8 i el 9 de setembre vinents «servirà de test», ja que tindrà l'arribada al poble. Perquè el descens de Copa del Món del 2013 tindria la sortida a la Caubella i l'arribada a la Massana, punt on s'ubicaria també el pàdoc, que al 2009, segons l'informe de l'UCI, estava lluny de la meta. Si hi ha també el cross-country, aquest tindria tant la sortida com l'arribada a la Caubella; seria per tant un recorregut circular.

Estratègia per atraure turistes / L'entrada en escena del Govern per ajudar a subvencionar la cita mundialista es deu, segons el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, a una estratègia de potenciació de diferents esdeveniments «per posicionar Andorra com a destinació d'estiu i de muntanya». Competicions esportives com aquesta serveixen per atraure un gran volum de turistes que pernocten per un mínim d'una nit. Per això Andorra Turisme aportarà –un màxim de– 300.000 euros, pels 400.000 o 500.000 que tindria el pressupost total en funció de si es fa el descens o entra també el cross-country. «Es tracta d'una xifra similar a la que vam aportar per la Vuelta a Espanya o la Copa del Món d'esquí alpí Soldeu 2012», va detallar Camp. Vindria a ser un mínim del 40% del pressupost, però sense aquesta aportació seria impossible lluitar per fites com aquesta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT