PUBLICITAT

Anar de refugi a l'hivern

  • La infraestructura incorporarà d'altres avantatges, com activitats a l'entorn
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El refugi de Juclà. Foto: COMÚ DE CANILLO

El Comú de Canillo va aprovar, en la darrera sessió, l'adjudicació de l'explotació del refugi de Juclà per als propers quatre anys que preveu, a més de l'obertura de temporada del 15 de juny al 15 de setembre, la possibilitat d'utilitzar la infraestructura durant l'hivern sota demanda i la realització d'activitats de natura per la zona.

Els guanyadors del concurs d'adjudicació de l'explotació del refugi de Juclà han incorporat diverses millores en la seva gestió i amb l'objectiu de potenciar la seva utilització. Així, es permetrà fer reserves per pujar al refugi algun pont o festivitat durant l'hivern. La consellera de Turisme, Meritxell Alcobé, va explicar que el Comú contribuirà en aquesta dinamització oferint des del seu web la possibilitat de fer reserves «per agilitzar aquest procés».

Però més enllà de poder gaudir del refugi durant l'hivern, la nova gestió té d'altres avantatges. Les persones que gestionaran el refugi són tres guies de muntanya que organitzaran activitats complementàries a l'entorn de la infraestructura com ara concursos de pesca, recuperació de vies ferrates o excursions als pics del voltant. Un aspecte que Alcobé va valorar positivament perquè «junt amb la Vall d'Incles, si la podem arribar a tancar, permetrà potenciar tota aquesta zona».

A més, també volen fer el refugi més sostenible evitant els viatges en helicòpter i optant en canvi per transportar els aliments i material necessari per al seu funcionament amb animals de càrrega, va concloure Alcobé.

El refugi té capacitat per una cinquantena llarga de persones i durant el dia tindrà a disposició dels excursionistes menjars ràpids i snacks, i a la nit tindran plats més elaborats, segons va indicar la responsable de Turisme.

L'adjudicació de la gestió del refugi és a favor de David Naudí per un import de 1.200 euros per temporada amb un contracte per quatre anys.

Aparcament dels Bassers

En un altre ordre de coses, el Consell de Comú de dijous passat també va aprovar la pròrroga del contracte d'arrendament de l'aparcament dels Bassers, a Soldeu, amb Ensisa –societat que gestiona la part canillenca de Grandvalira–que acabava a finals d'aquest any i que es renova fins al 31 de gener del 2016 amb les mateixes condicions, per un import de 112.724 euros. Així ho va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT