PUBLICITAT

Els comerciants aposten per grans descomptes del 40%

  • Els botiguers afirmen que l'impacte de la iniciativa depèn de l'atractiu del preu
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una parella bada davant l'aparador d'un comerç al centre de la capital Foto: TONY LARA

Les botigues de moda i accessoris de moda van sumar-se ahir a la campanya de Rebaixes anticipades llançada pel ministeri de Turisme de Govern. Els comerciants van respondre en bloc a la cita tret de les franquícies que «fan comerç global», va explicar Antoni Miralles de l'Associació de Comerciants de Riberaygua. I si bé al matí encara es podia observar algun aparador sense el tan esperat cartell, a la tarda els aparadors de l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, n'anaven plens.

No obstant això, si la majoria de comerciants fan seva la iniciativa, els descomptes no fan encara la unanimitat a tots els comerços. Així, si Susagna Venable, presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants, FACA, anunciava descomptes del 30% per donar el tret de sortida a la campanya, Miralles defensava que per «marcar bé el cop calen descomptes més atractius del 40%». I va afegir «el comprador ja no s'interessa per descomptes inferiors al 30%, per tant hem d'apostar fort, amb descomptes del 20% o 30% no anem enlloc».

En el que sí coincideix la majoria és que els descomptes s'incrementaran a mesura que avanci la campanya i «segurament tancarem amb el 70% a finals de juliol o començaments d'agost quan posarem a la venda els estocs de la propera temporada de tardor-hivern». Venable també coincideix en que l'atractiu de les rebaixes és el preu, «la gent pica quan troba unes sabates o una peça de vestir que li agrada encara que no la necessiti, si troba el preu prou atractiu». I és que les rebaixes són com «una loteria, si busqués alguna cosa en concret és difícil que la trobis però si que pots trobar moltes coses que t'agradin». En quant a les bones pràctiques, la presidenta de la FACA defensa que «avui tothom és conscient, i al client no se'l pot enganyar, qui més qui menys té un outlet per vendre saldos de temporades anteriors i oferir a la botiga autèntiques rebaixes de temporada».

En canvi, alguns comerciants si que estan molestos perquè bon nombre de botigues van començar les rebaixes, tot i que privades, fa quinze dies. La presidenta de l'Associació de Petits Comerciants d'Andorra, Rosa Pascuet, va lamentar que «no anem tots més units per tenir un impacte més gran» referint-se no només als que s'avancen a la campanya sinó també als que no s'hi sumen. I va afegir «mentre tothom vagi a la seva no farem res». A tot això, David Fraissinet de l'Associació de Comerciants de Meritxell, va reconèixer que «Pyrénées es va avançar quatre hores a les rebaixes mentre que d'altres s'han avançat dies». I com Miralles va instar els comerços a participar-hi «per l'esforç que fem tots, però també pel que fa el Govern en un moment en que no té recursos».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT