PUBLICITAT

El pla de l'UdA proposa crear una escola de doctorat

  • Un altre objectiu d'aquí al 2016 és la figura de l'investigador en formació
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els grups de recerca presenten la feina feta durant el curs, ahir Foto: UDA

El IV Seminari de recerca de la Univeristat d'Andorra celebrat ahir va ser el marc on es va presentar el Pla general de recerca i innovació del centre per al període 2012-2016. El nou pla inclou cinc programes d'actuació, cinc mesures d'àmbit estructural i quatre accions complementàries amb la finalitat de promoure, coordinar i divulgar les activitats de recerca de l'UdA. Com a novetats pel que fa a objectius, destaquen la introducció de la figura de l'investigador en formació, la proposta de creació d'una escola de doctorat, l'establiment de convenis de col·laboració amb altres institucions de recerca, i la posada a disposició d'un servei de correcció lingüística en anglès.

El Seminari, al que van assistir una trentena d'investigadors, va servir perquè els diversos grups de recerca de l'UdA presentessin la feina realitzada durant el curs 2011-2012 i els objectius a curt i mitjà termini per als projectes en marxa. Entre els resultats obtinguts durant l'últim any, la universitat destaca l'anàlisi dels patrons d'utilització de medicaments com a punt de partida per aconseguir la seva aplicació racional; l'estudi de la realitat lingüística de la comunitat universitària andorrana per detectar les necessitats dels diferents col·lectius i dissenyar actuacions concretes; el disseny d'un model sintètic del capital intel·lectual del sector hoteler; i l'estudi longitudinal sobre la competència de raonament científic dels estudiants de nou accés a la universitat.

Els seminaris de recerca de la Universitat d'Andorra volen ser un fòrum permanent on els diferents grups de recerca i doctorands expliquin, de manera divulgativa, les seves línies de treball i intercanviïn experiències. Des de l'inici de l'activitat investigadora l'any 2006, els quatre grups de recerca consolidats a l'UdA han publicat 30 ponències i dos llibres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT