PUBLICITAT

El FC Andorra està a noranta minuts de la Primera Catalana

  • L'equip de Ruiz defensa un 0-2 en la tornada de la promoció d'ascens, davant el Palafrugell
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Judadores de l'Espanyol, ahir en la recepció dels equips a Pyrénées. Foto: TONY LARA

Aixovall necessita estar ple avui perquè el FC Andorra és a tocar la Primera Catalana. L'últim partit de la temporada de l'equip de Justo Ruiz no és un altre que la tornada de la promoció d'ascens, en la qual defensa un 0-2 aconseguit la setmana passada a Palafrugell. L'esport rei mana aquest cap de setmana amb una altra competició d'alt nivell, com és la International Women's Cup al qual seran el Barça, campió de la Lliga, i l'Espanyol, campió de Copa.

FUTBOL - Un altre ascens onze anys després.

Tito Vilanova va signar ahir el contracte per dirigir el FC Barcelona les dues pròximes campanyes. El relleu de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana va començar la seva carrera com a entrenador l'any 2003 al capdavant del Palafrugell, un «històric» segons Justo Ruiz per tradició en la Tercera Divisió espanyola que avui necessita un miracle per aconseguir l'ascens a la Primera Catalana. No hi serà Tito ni tampoc hi serà Sergi Luis, Sepu, sancionat en ser expulsat en el aprtit d'anada, per afrontar un partit de tornada de la promoció d'ascens a la Primera Divisió Catalana en el qual l'Andorra defensa un 0-2, gràcies als gols de Joël Martínez i un Riera que jugarà el seu (pen)últim partit amb la samarreta tricolor abans de tornar a Xipre per jugar en un Primera.

Ruiz no té ni sancionats ni lesionats de gran importància. I el primer missatge per parlar d'aquest partit el tenia clar: «Esperem un ambient de gran cita. L'equip necessita l'afició, tots junts hem d'aconseguir-ho», va demanar. Per part del Palafrugell vindrà un autocar amb un màxim de 50 persones.

I sobre el partit, el tècnic té una cosa clara: «Tancar-nos seria un error. Plantejarem el partit com si fos una final tot i que s'ha de ser conscient que guanyem 0-2 i s'ha de saber gestionar aquest avantatge». Per això jugarà com sempre: el sagrat 4-2-3-1 i les consignes innegociables d'intentar tenir la possessió i no arriscar en defensa. No és difícil saber que vindrà a fer el rival, sí que ho és controlar el marcador: «Ells hauran d'arriscar i buscaran un gol ràpid, nosaltres haurem d'aprofitar-ho. És previsible que busquin un futbol directe, que ja va ser el guió de l'anada perquè és un equip guerriller, i nosaltres hem de demostrar experiència. Aquesta setmana m'he espantat perquè la gent et diu que ja està mig fet... Tenim eufòria continguda i, no faré demagògia, som favorits amb el 0-2. Seria una catàstrofe no pujar».

La clau de l'Andorra, doncs, serà tenir la pilota. És la millor fórmula perquè el Palafrugell no ataqui. L'Andorra està a només noranta minuts de la glòria.

FUTBOL - Les millors del panorama europeu

Durant aquest cap de setmana Andorra es convertirà en la capital del millor futbol femení. A partir d'avui a les 9:30 hores es podran veure tots els enfrontaments de la Pyrénées International Women's Cup (IWC) Andorra 2012 al camp del Consell, en el qual s'hi donaran cita equips top d'Europa com són el Barça i l'Espanyol, recents campions de la Lliga i la Copa espanyoles, respectivament.

La PyrénéesInternationalWomen's Cup s'estrena amb un cartell de luxe. El FC Barcelona i la Real Sociedad seran els primers en jugar en una jornada matinal que completaran Levante i Espanyol (11.30 hores) i Montpellier i Real Societat ( 13.00).

Completaran el primer dia de competició els enfrontaments de la tarda Espanyol-Toulouse (16.15 hores), Barcelona-Montpellier (18.00) i Toulouse- Levante tancaran la jornada (19.30).

Els primers classificats de cada grup disputaran la gran final el diumenge a les 11.30 del matí i els segons de cada grup a les 10.00.

Aquest espectacle val la pena perquè l'IWC destina tots els seus recursos al seu projecte solidari Mumbay School International Women's Cup, dirigit a més de 200 nenes procedents dels SLUMS més pobres del nord de Mumbai, a l'Índia.

MOTOR - Membrado defensa el lideratge al Català

Josep Maria Membrado defensa el lideratge al Català de ral·lis després de dues proves disputades i aquest cap de setmana buscarà mantenir-se al capdavant en el ral·li de l'Empordà. En kàrting Àlex Machado buscarà pujar al podi a Juneda en el Català cadet i per últim els joves pilots de l'ACA Eric Cortès i Ian Ubach, Estefania Troguet i Ingrid Rossell correran l'EcoTourRACC 2012.

TAEKWONDO - Rovira i Moreno, als Mundials Francòfons.

Jéssica Rovira en menys de 49 quilos i Carles Moreno en menys de 80 buscaran una plaça de podi en els Mundials Francòfons que es disputen aquest cap de setmana a Abdijan (Costa de Marfil), en una competició que aplegarà països de l'entitat de França, Canadà, Marroc o Vietnam. La propera edició es farà a Niça, on el taekwondo entrarà al programa oficial dels Jocs Francòfons.

HOQUEI SOBRE PATINS - L'Andorra HC celebra les 12 Hores

L'Andorra HC celebra ahir les 12 Hores d'hoquei patins amb el Bigues, Cadí, Cerdanyola, Montblanc i Montbui com equips convidats. Des de les 8.45 hores hi hauran partits dels equips de la base –d'iniciació a juvenils– i la jornada acabarà a les 21.05 amb el duel entre el Cevalls i el Bigues

JUDO - Sallés a la final del Nacional Francès.

Laura Sallés (menys de 63 quilos) afronta avui la final del campionat de França de la Tercera Divisió a l'Institut du Judo de París, després d'obtenir el passaport el passat 27 de maig a Toulouse –només hi accedeixen els primers de cada categoria. La final de la Segona Divisió en la qual hi és Èric Risco es disputarà a l'octubre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT