PUBLICITAT

La capital tindrà el 'freestyle indoor' més gran d'Europa

  • S'estrenarà abans que arrenqui la temporada de neu i es podran practicar esports de risc amb seguretat
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista tridimensional del parc i una altra vista aèria de les instal·lacions. A la galeria, presentació de l'espai, ahir Foto: TONY LARA

Andorra comptarà amb el més gran centre d'esports freestyle cobert de tota Europa. Un nou centre obert tot l'any que, abans arranqui la temporada de neu, obrirà als terrenys de la borda Mateu a la capital. Es tracta d'una iniciativa privada que instal·larà un centre indoor que «serà referent a Europa», tal com van manifestar ahir els seus impulsors, per practicar snow, skateboard, BMX, rollers o gimnàstica rítmica. Fins i tot aeròbic acrobàtic o natació sincronitzada i salt de trampolí en sec.

Batejat com 360º eXtrem, aquest centre és una iniciativa que no és gaire habitual a Europa, però que és molt popular als Estats Units. Els aficionats al freestyle a Europa, en canvi, no en tenien moltes alternatives. Ara, amb aquest nou centre, «no s'hauran de desplaçar cap a altres països per poder practicar aquestes modalitats», va explicar ahir la cap de relacions públiques del centre, Carlotta Maestre.

Serà un gran local d'oci pels amants dels esports de risc, però sense que aquest perill sigui present. Aquest tipus d'instal·lacions estan pensades per practicar activitats extremes i perfeccionar tècniques com els salts mortals o els girs a l'aire. La gran diferència és que, quan es donen les caigudes, el que es troba el practicant és un conjunt de proteccions que eviten les lesions. Un exercici pràctic que, a més d'estar pensat per l'oci, és el perfecte entrenament per després evitar problemes a un entorn natural, tal i com manifesten els seus creadors.

L'aspecte exterior és el d'una gran nau de 1.900 metres quadrats, a més d'un espai per aparcar. A l'entrada es trobarà una àrea dedicada per showroom, on a més hi haurà equipament per llogar. A la planta baixa de l'edifici es trobarà un circuit de freestyle i un skate park, a més de diversos espais per practicar gimnàstica rítmica.

Seran molt notables tots els equipaments per a la pràctica d'acrobàcies i dos grans rampes recobertes d'un material que simula la neu i una altra sense recobriment per a les modalitats de ciclisme de muntanya i patinatge. Sempre amb tots els estàndards de seguretat.

En relació als seus preus, el forfet per a la zona freestyle tindrà un cost de 20 euros que donarà opció a practicar-hi hora i mitja. El de la zona per fer skate costarà entre sis euros durant la setmana i nou euros el cap de setmana per un torn de cinc hores.

El grup Maestre, creadors de l'espai, va refermar ahir que es tracta «d'un projecte del país», realitzat per capital andorrà i per donar servei al país. No es tracta només de tenir el més gran espai tancat prop de les pistes andorranas. Sinó d'oferir també un servei al país. Els grups de nens tindran un preu especial, i fins i tot s'ha instal·lat un bar per possibilitar als pares que esperin els seus fills. A nivell turístic, s'allunya dels productes temporals i dóna una sortida als esports de neu durant l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT