PUBLICITAT

Un copríncep molt assequible

  • Joan Enric Vives Sicília va beneir les dependències de la residència d'avis acompanyat per altres membres del patronat de la Fundació Clara Rabassa i per un equip de periodistes de la Radio Télévision Belge.
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Copríncep Joan Enric Vives beneix els nous espais de la residència Clara Rabassa, ahir. Foto: TONY LARA

El copríncep Joan Enric Vives Sicília va inaugurar ahir les noves dependències administratives de la residència per a gent gran de la Fundació Clara Rabassa. Vives que també presideix el patronat de la Fundació, va descobrir les instal·lacions acompanyat per la seva delegada a la Fundació, Roser Jordana i l'arxiprest d'Andorra, mossèn Ramon Sàrries.

Les instal·lacions que es van inaugurar ahir permetran agilitar el treball dels personals administratius i alhora atendre millor les visites de familiars, les persones interessades en el centre i també mantenir reunions de treball o formatives. Vives va explicar que la residència porta 20 anys en funcionament i que aquesta «petita reforma era necessària per atendre millor les famílies» i que la voluntat del patronat és «fer les coses ben fetes i donar servei a tots els que ho necessiten». I va recordar que la Fundació Clara Rabassa va ser possible gràcies a la generositat i que «és una institució estimada per tots».

Jordana va afirmar que el cost de les obres que han convertit una ala mixta, amb habitacions i oficines, en recepció, oficines i dues sales de reunions, «ha estat molt auster perquè també ens costa tirar endavant» i va afegir que actualment la residència «acull 60 interns i dóna servei de dia a 15 persones més». La inauguració d'ahir també va tenir un component de sorpresa amb la visita inesperada per part dels membres del patronat i del propi president, el Copríncep Vives, d'un equip de la Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) que està elaborant un reportatge «sobre la manera de viure als petits països d'Europa» va explicar Philippe Dutilleul, documentalista. El reportatge s'emetrà el proper setembre i Andorra hi apareixerà al costat de Liechtenstein i Mònaco. «Aquesta vegada no ens interessa tant el tema fiscal, ja se n'ha parlat molt, ens interessa més saber com viu la gent, com és el dia a dia». L'equip de RTBF va preguntar al copríncep Vives quin era el motiu de la seva visita i si la feia en qualitat de copríncep o de Bisbe d'Urgell a la qual cosa Vives va respondre en francès que la feia en qualitat d'ambdós títols. «És la meva doble missió és així, però també sóc el president del patronat de la Fundació d'aquest centre que funciona gràcies a una gran senyora que va llegar la fortuna per ajudar les persones grans i els infants».

Andorra no està isolada

Vives va afegir que Andorra no escapa a la crisi que travessen els països veïns però que encara no es pot parlar de fractura social «no és perceptible com passa en altres llocs». A Andorra «estem una mica millor no tenim una gran crisi social però tenim problemes econòmics perquè no estem isolats». El copríncep va continuar la visita fins a la capella de la residència, sempre acompanyat per les càmeres belgues. I és que si una cosa va quedar clara ahir és que el copríncep Vives és molt assequible. «No només s'interessa per les raons d'Estat, sinó que també per coses més petites però importants. Es preocupa pel benestar de tots ciutadans del Principat», va afegir Jordana.

La següent pregunta dels reporters belgues no es va fer esperar, «el copríncep francès és tan accessible com monsenyor?» A la qual cosa Jordana va respondre que «François Hollande segur que ens vindrà a visitar, des del General de Gaulle, tots els coprínceps ens han visitat, tret de Pompidou perquè quan ho anava fer, no va ser possible perquè ja estava malalt».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT