PUBLICITAT

L'agència Fitch manté els ràtings a Crèdit Andorrà, BPA i Andbank

  • Totes tres mantenen els mateixos nivells i BPA millora de perspectiva negativa a estable
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de la seu de Fitch Ratings Foto: EL PERIÒDIC

L'agència internacional Fitch Ratings manté les seves qualificacions a Crèdit Andorrà, Banca Privada d'Andorra i Andbank. Així ho va ver públic ahir. L'agència va decidir mantenir totes les qualificacions a Crèdit Andorrà amb un ràting a llarg termini A-, un a curt termini F2 i un de suport 5. En el cas de BPA, l'agència manté la qualificació d'emissor a llarg termini (IDR) en BB+ i en revisa la perspectiva de negativa a estable. Finalment, l'agència ha atorgat a Andbank una valoració A- a llarg termini, F2 a curt i un ràting individual B/C.

Crèdit Andorrà va voler ressaltar que l'agència internacional destaca en la seva nota «la clara posició de lideratge de l'entitat en el sector financer andorrà i l'exitós procés d'expansió internacional que està duent a terme», així com que aquests ràtings són «un reflex de la gestió prudent i conservadora de Crèdit Andorrà, de la posició de lideratge en el mercat andorrà, de l'increment significatiu del negoci de banca privada internacional i de l'evolució positiva dels marges de l'entitat».

Qualificacions «rellevants» / En aquest sentit, Crèdit Andorrà va indicar que el manteniment d'aquestes qualificacions «és molt rellevant en l'entorn actual», ja que es tracta d'uns ràtings que «confirmen una posició de màxima solvència i solidesa» en relació amb el sector financer internacional.

Crèdit Andorrà disposa d'uns recursos propis de 569 milions d'euros, els més elevats de la banca andorrana, fet que permet «disposar d'un confortable i adequat nivell de solvència per garantir el creixement sostingut», va refermar l'entitat.

El manteniment d'aquestes qualificacions és molt rellevant en l'entorn actual pel que és el principal banc del país, ja que, afirmen, «es tracta d'uns ràtings que confirmen una posició de màxima solvència i solidesa en relació amb el sector financer internacional».

De la seva banda, BPA va destacar que la revisió de la perspectiva cap a estable reflecteix el fet que Fitch Ratings considera que l'entitat «està adoptant les mesures adequades per renovar la seva filial Banco Madrid», recentment adquirida a Espanya.

Andbank va indicar que el manteniment del ràting a llarg termini A- posa de manifest «una baixa probabilitat de risc de crèdit, així com una forta capacitat de retorn dels compromisos adquirits». I pel que fa a la qualificació individual de B/C, l'entitat andorrana destaca que es «valora positivament altres factors com la rendibilitat, la integritat del balanç, la diversificació i l'entorn operatiu així com les perspectives de futur».

L'agència destaca que Andbank hagi sabut augmentar els recursos de clients gestionats un 19%. El creixement ha estat de 1.373 milions d'euros de recursos gestionats, cosa que permet a l'entitat consolidar-se, un any més, com l'entitat del país amb més creixement en recursos gestionats. A més, ha aconseguit una de les rendibilitats més altes gràcies a la gestió dels marges i les comissions.

Per a BPA, «el 2011 ha estat un any decisiu per consolidar el seu procés d'expansió internacional, en tancar amb èxit l'adquisició de Banco Madrid i la societat de valors Interdin», fet que dóna «un nou impuls a la presència de l'Entitat a Espanya, Europa i Amèrica Llatina».

«La bona situació de BPA es reflecteix en una ràtio de solvència del 21,20% i una ràtio de liquiditat del 80,33%, per sobre de la mitjana del sector», declara l'entitat. Banco Madrid presenta unes dades molt positives amb una ràtio de solvència del 45,26%, la més alta del sistema financer espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT