PUBLICITAT

Programa per facilitar l'accés dels joves al món laboral

EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
El curs de formació en primers auxilis, ahir. Foto: EDUARD COMELLAS

Catorze joves, de 18 a 25 anys, van començar ahir un curs de formació en primers auxilis, a càrrec d'efectius del Cos de Bombers. Aquest curs, de deu hores de durada, és bàsic per poder accedir a diverses formacions. D'aquesta manera el Comú de la Massana ha donat el tret de sortida al projecte social destinat als joves, que incideix en la formació i vol facilitar-ne la inserció laboral. El Comú ha explicat que el programa es pot tirar endavant gràcies a l'aportació de 6.000 euros realitzada per l'Associació Carisma al Punt 400 (el centre jove de la Massana).

El programa es divideix en dues fases: la primera, que s'acaba d'iniciar, és formativa; i la segona està relacionada amb l'entrada dels joves en el món laboral. La consellera d'Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir, va explicar que «el projecte va començar amb diverses reunions amb els joves per poder copsar els seus interessos i vam veure que molts d'ells estaven interessats sobretot en professions de muntanya, per això estem elaborant el programa de formació amb l'Efpem», informa l'ANA.

Formació / De la seva banda, el conseller de Turisme i Comerç, Sergi Balielles, va assegurar que «hem tingut en compte les possibilitats de formació perquè posteriorment els joves puguin accedir a llocs de feina dels quals sabem que hi ha una demanda». Durant l'estiu el Comú treballarà en les possibilitats formatives i en el programa que seguirà cada jove.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT