PUBLICITAT

La UCI dóna per feta la plaça de Copa del Món per a Andorra

  • Leveau pràcticament ho confirma: «L'experiència és un aval, Vallnord està molt ben posicionada»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La coordinadora de la branca d'MTB de la UCI, Mélanie Leveau, en una de les curses de Copa del Món, l'any passat. Foto: EL PERIÒDIC

La Unió Ciclista Internacional (UCI), mijançant la coordinadora d'esdeveniments de la branca d'MTB (Moutain Bike) Mélanie Leveau, va donar per fet ahir en declaracions en exclusiva per a EL PERIÒDIC D'ANDORRA que Vallnord estarà en el calendari de la Copa del Món del 2013. Leveau pràcticament va confirmar la notícia en assegurar: «Hi ha una possibilitat real de què Andorra sigui seu l'any vinent. Nosaltres ja hem estat allà en el passat i l'experiència és un aval. Nosaltres ho vam poder comprovar en persona quan hi vam anar. Tot va sortir molt bé tant al 2008 com al 2009».

Aquesta frase no confirma la notícia, però gairebé; el que importa és que Leveau va fer aquestes declaracions ahir, a menys de 24 hores de que surti publicat de manera oficial el calendari. Obviament ahir la UCI ja sabia quines serien les 11 seus –fa dies que ho té decidit– i tampoc no va dir cap aspecte negatiu sobre les possibilitats d'Andorra. Si fos un no les manifestacions haurien estat ben diferents. Cal recordar que s'han presentat 17 candidatures i per tant només sis rebran un no. Andorra és, diguem, un país nou –això sempre interessa– però amb experiències prèvies. Una garantia.

Leveau tampoc no podia estirar-se massa en les seves respostes però també va avançar que el calendari no sortirà avui: «Ha passat alguna cosa i haurem de posposar la publicació uns dies». L'altra qüestió és si es concediran les dues proves de Copa del Món proposades des d'Andorra –descens i la nova disciplina, el cross country Eliminator– o si pel contrari només es concedeix una, que seria amb tota probabilitat el descens.

PORTA OBERTA ALS MUNDIALS / Aquest rotatiu va publicar ahir que Andorra també està disposada a proposar ser seu també al 2014 i si és acceptada els dos anys i a nivell organitzatiu compleix amb escreix proposarà candidatura per acollir els Campionats del Món del 2015. Respecte a aquest tema la coordinadora d'esdeveniments d'MBT de la UCI també estava al cas i van confirmar que sí, que ja s'han produït contactes: «Tant Albert Balcells [director general de l'empresa d'eseveniments de BTT Ocisport] i Martí Rafel [director General de Vallnord], tots dos, m'han parlat de la idea de proposar candidatura per al 2015. A nosaltres ens encantaria, ens faria feliços veure Andorra interessada en uns Mundials i si realment vol, llavors faríem una visita el més aviat possible per poder avaluar les possibilitats». Una altra porta oberta, doncs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT