PUBLICITAT

El PS exigeix mesures concretes per lluitar contra l'atur

  • Salazar diu que el Govern hauria d'invertir més en polítiques d'ocupació directes i 'no tant en campanyes de turisme low cost enfocades al mercat espanyol que està en un mal moment'
14062012_salazar
La primera secretària del PS, Judith Salazar, durant la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: ANA

l Partit Socialdemòcrata ha exigit, aquest dijous, que s'apliquin mesures concretes per lluitar contra l'atur. Així ho ha reclamat la primera secretària del partit, Judith Salazar, que ha recordat els resultats de l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica on es va evidenciar que el 50% de la població està preocupada per la manca de feina. Segons Salazar, el Govern hauria d'invertir més en polítiques d'ocupació directes i 'no tant en campanyes de turisme low cost enfocades al mercat espanyol que està en un mal moment'. Així, vol que es facin millores al Servei d'Ocupació i que s'engeguin programes de formació.

 

La roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata s'ha centrat, aquest dijous, en el problema que suposa la manca de feina al país. Segons ha expressat la primera secretària del partit, Judith Salazar, la manca de feina és una qüestió que preocupa a la població i que també inquieta el seu partit. Per aquest motiu ha reclamat al Govern que inverteixi en polítiques d'ocupació.

Segons Salzar, calen mesures de xoc, que ataquin directament al problema de l'atur. Així s'ha referit a la necessitat de reformar el Servei d'Ocupació, dotant-lo de més recursos, permetent una millor agilitat i traspàs de currículums, i millorant la gestió de les dades amb un nou sistema informàtic. També ha fet referència, però, als programes de formació, que considera necessaris per poder reorientar persones aturades que, per exemple, provinguin de sectors com el de la construcció, que 'ja no tornarà a ser com era abans'. 

La primera secretària del partit ha exigit que s'inverteixi en aquestes mesures i no tant en campanyes de promoció turística low cost que a més ha criticat perquè 'sobretot es dirigeixen al mercat espanyol que ja està prou malament'. També ha indicat que tot i que el Govern estigui centrant els seus esforços en l'obertura econòmica que a la llarga podrà incidir en la manca de feina, 'també calen mesures directes i ajudar a les famílies que ara ho estan passant malament'.

Pel que fa als programes de treball temporal impulsats pel Govern, ha reconegut que són una via d'actuació, però ha criticat la manca de celeritat en aplicar-los, ja que 'encara no han cobert totes les places disponibles'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT