PUBLICITAT

L'agència Fitch Ratings manté les qualificacions a Crèdit Andorrà, BPA i Andbank

  • Crèdit Andorrà es manté amb un ràting a llarg termini A-, un a curt termini F2 i un de suport 5
  • A BPA l’agència manté la qualificació d’emissor a llarg termini (IDR) en BB+ i en revisa la perspectiva de negativa a estable
  • Andbank reb una valoració A- a llarg termini, F2 a curt i un ràting individual B/C
14062012_fitch
Façana de l'agència de qualificació Fitch&Ratings. Foto: ANA
L'agència internacional Fitch Ratings ha mantingut les qualificacions a Crèdit Andorrà, Banca Privada d'Andorra i Andbank. Així s'ha fet públic aquest dijous. Fitch Ratings ha mantingut totes les qualificacions a Crèdit Andorrà amb un ràting a llarg termini A-, un a curt termini F2 i un de suport 5. En el cas de BPA, l’agència manté la qualificació d’emissor a llarg termini (IDR) en BB+ i en revisa la perspectiva de negativa a estable. Finalment, l’agència ha atorgat a Andbank una valoració A- a llarg termini, F2 a curt i un ràting individual B/C.
Crèdit Andorrà ha ressaltat que l'agència internacional ha destacat 'la clara posició de lideratge de l’entitat en el sector financer andorrà i l’exitós procés d’expansió internacional que està duent a terme', així com que aquests ràtings són 'un reflex de la gestió prudent i conservadora de Crèdit Andorrà, de la posició de lideratge en el mercat andorrà, de l’increment significatiu del negoci de banca privada internacional i de l’evolució positiva dels marges de l’entitat'. En aquest sentit, Crèdit Andorrà ha indicat que el manteniment d’aquestes qualificacions 'és molt rellevant en l’entorn actual', ja que es tracta d’uns ràtings que 'confirmen una posició de màxima solvència i solidesa' en relació amb el sector financer internacional.

De la seva banda, BPA destaca que la revisió de la perspectiva cap a estable reflecteix el fet que Fitch Ratings considera que l'entitat 'està adoptant les mesures adequades per renovar la seva filial Banco Madrid (BM)', recentment adquirida a Espanya.

Andbank ha indicat que el manteniment del ràting a llarg termini A- posa de manifest 'una baixa probabilitat de risc de crèdit, així com una forta capacitat de retorn dels compromisos adquirits'. I pel que fa a la la qualificació individual de B/C, l'entitat andorrana destaca que es 'valora positivament altres factors com la rendibilitat, la integritat del balanç, la diversificació i l’entorn operatiu així com les perspectives de futur'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT