PUBLICITAT

La capital defensa que disposa d'altres terrenys per a l'heliport

  • Encorcerss, terreny de propietat comunal, és una de les alternatives que proposa la cònsol Ferrer
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca, Alcobé i Reguant, presentant el projecte Foto: TONY LARA

La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar ahir que el Comú de la capital «no s'oposa a l'heliport ni al fet que es faci a Andorra la Vella» però que «hi ha altres llocs per fer-lo». I va citar Encorcerss, un terreny prop dels Serradells, de propietat comunal. De fet, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, va referir-s'hi com la zona més adequada en unes declaracions a Andorra Televisió.

Encorcerss, prop del Rec de l'Obac, és un terreny accessible per carretera proper a una zona industrial amb poca edificació. I és que una de les primeres preocupacions del Comú de la capital és saber com accedirien els serveis d'emergències a la plataforma del Patapou en cas d'accident. «Allà dalt no hi arriben ni els bombers ni les ambulàncies a menys que es faci un accés rodat, cosa que no és possible perquè la zona està declarada zona de risc, en plena línia vermella», va afegir Ferrer.

La cònsol també va reconèixer que molta gent mostrava preocupació i tot i que «no ens hem reunit amb els ciutadans de manera oficial, em consta que s'estan organitzant». Ferrer va lamentar la «manca de lleialtat institucional del Govern, al qual es va demanar, abans de convocar l'adjudicació, de seure i parlar per decidir quina era la millor ubicació per a la instal·lació».

Ferrer també va reiterar que la corporació local està preparant el recurs que presentarà a començament del mes, «dins el termini legal dels 13 dies hàbils que tenim per fer-ho».

La cònsol també ha demanat al Govern informació addicional. «Volem veure tots els informes tècnics que acompanyen el projecte i que asseguren que és segur, també hem demanat les altres ofertes que s'han presentat», va dir. De moment, però, Govern no ha transmès la informació que d'altra banda també hauria de confirmar o dissuadir els «dubtes raonables que lògicament tenim». Mentrestant, «anem d'excursió al Patapou», va afirmar.

Inquietud compartida / El president de l'Associació de comerciants del barri antic, Miquel Canturri també va manifestar ahir que «personalment no entenc el projecte, allà dalt no hi ha res, ni aigua, ni llum, ni accessos». Canturri també es demana com es cobriran els mínims necessaris en quant a mesures de seguretat i va avançar que «aquesta setmana tindrem l'opinió dels socis que estem sondejant a través d'un qüestionari». Canturri també va recordar que el Patapou no té accés rodat i que està molt a prop del centre de la capital, una zona habitada per centenars de persones.

D'altra banda, el Govern va reiterar ahir la voluntat de tirar endavant el projecte en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Jordi Cinca, va recordar que l'emplaçament de l'heliport el van oferir les empreses concursants sense que l'Executiu hi poses cap indicació. El Govern va prendre una decisió «en base a un concurs públic i obert». I va argumentar que caldrà seguir els procediments normals per arribar a la signatura de la concessió. «No veig cap canvi en aquest sentit» va dir referint-se a la ubicació de l'heliport, doncs «ara per ara no tenim una proposta ferma alternativa». Cinca va afegir que la decisió es va prendre en base a les ofertes que incloïen la ubicació proposada per les empreses concursants. De «diàleg sempre n'hi pot haver» i una de les característiques d'aquest Govern és la de no negar el diàleg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT